Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ансамбъл “Фоклорен извор” ще участва в международен фестивал във Франция

Ансамбъл “Фоклорен извор” ще участва в международен фестивал във Франция
Добавена на: 2014-08-04 10:56:06

Ансамбъл „Фолклорен извор” към НЧ “Светлина – Царевец 1927” от село Царевец ще се представи в международен фолклорен фестивал във Франция от 21 август с участието на състави от над 40 държави.

Ансамбъл „Фолклорен извор” към НЧ “Светлина – Царевец 1927” от село Царевец ще се представи в международен фолклорен фестивал във Франция от 21 август с участието на състави от над 40 държави, съобщи кметът на селото и председател на читалището Генчо Генчев. Поканата е била изпратена до ансамбъла от френските му партньори, с които имат контакти от дълго време, като тя е още едно доказателство за високото изпълнителско изкуство на самодейците от свищовското село.
Групата от Царевец е от 40 души, водена от Генчо Генчев – в нея са включени всички участници в ансамбъла - народният хор, оркестърът и танцьорите. Във Франция нашите самодейци ще имат двучасови концерти в градовете Менде и Бурнок, като ще се включат и в дефилетата по главните улици на двата града.
Както сподели г-н Генчев, участието ни в такъв престижен международен фестивал е голяма чест, като допълни, че очаква ансамбъл „Фолклорен извор” да представи достойно българския фолклор във френския фестивал, който е и с награден фонд.
Тази есен на нашия ансамбъл предстои пътуване и до Република Румъния, където ще вземе участие във фестивала „Златна Корабия”, а състав от румънския град пък ще се включи в тазгодишното издание на традиционния фестивал „Фолклорен извор”, който ще се проведе от 7 до 10 август  т.г. в с. Царевец.
 
В-к „Дунавско дело“


Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания