Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Събраха повече пари от общински жилища

Събраха повече пари от общински жилища
Добавена на: 2014-07-11 14:28:11

Към 30 юни общинският жилищен фонд се състои от 272 апартаменти, къщи и бараки, в които са настанени 278 наематели.

Към 30 юни общинският жилищен фонд се състои от 272 апартаменти, къщи и бараки, в които са настанени 278 наематели. 176 са апартаментите, 34 къщите и 63 бараките.
С цел запазване и подобряване ритмичността на плащане от страна на наемателите, които са предимно социално слаби семейства и безработни, на длъжниците своевременно са изпращани покани за доброволно плащане, като за полугодието са изпратени повече от 75 покани. Издирвани са работещите членове в семействата за заплащане на наемите чрез удръжка от заплатите им. В резултат на това събраният за полугодието наем от общинския жилищен фонд е 70 737 лв., при 68 хил. лв. за същия период на м.г.
Подадените молби-декларации за настаняване в общински жилища към момента са 12. От началото на годината в общински жилища са настанени девет семейства. В същото време един имот е продаден на своя наемател, а в ход е процедурата за продажба на още две жилища.
 
В-к „Дунавско дело“

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Дарителска Кампания