Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов и Горна Студена осигуриха помощ за пострадалите от потопа

Свищов и Горна Студена осигуриха  помощ за пострадалите от потопа
Добавена на: 2014-07-04 11:41:05

Общинските съветници единодушно гласуваха отпускането на еднократна парична помощ в размер на 2000 лв.

Предложението бе внесено от кмета Станислав Благов, като извънредна точка в дневния ред на редовното заседание на Общинския съвет. Парите ще бъдат преведени по сметката на дарителската кампания за набиране на средства за пострадалите от наводненията в страната през месец юни т.г.
Жест на подкрепа към пострадалите от поройните дъждове направиха и в село Горна Студена. Решението за помощта за страдащите от варненския квартал „Аспарухово” било взето съвместно от кмета Тодор Иванов и председателя на кооперацията Живко Колев. Поводът за акцията бил, че най-пострадалите са от улица „Горна Студена”, разказа селският управник.
Един тон брашно осигури свищовското село за бедстващите във Варна. Тодор Иванов лично придружил помощта до града, където бил посрещнат изключително радушно. „Още в общинската администрация, където се появихме с логото „Кметство Горна Студена” и ППОК „Напредък”-  Горна Студена хората веднага се сетиха, че тяхната улица е кръстена на нашето село и го свързаха с Руско-турската освободителна война”, сподели още Тодор Иванов. Лично кметът на Аспарухово Йордан Николов е благодарил за оказаната помощ и е подарил книгата „Аспарухово” в три тома. „Прелиствайки я ми направи впечатление, че този канал на ул. „Г. Студена”, който стана причина да пострадат толкова много хора, е създавал проблем още от 1950 г. Правени са много предложения за подобрения, но без да се вземат конкретни мерки”, каза Тодор Иванов. Обстановката в пострадалия квартал е тягостна и тъжна, всичко е потънало в 15 сантиметра тиня, която като изсъхне става на прах, допълни още той. По думите му там има нужда изключително от ръчна помощ и докато е бил на място е видял да пристигат три формирования от по 50 човека, които са се включили в дейностите по разчистване.
Александър ШАБОВ
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания