Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

С 20 хил. лв ще ремонтират кухните на детските градини

С 20 хил. лв ще ремонтират кухните на детските градини
Добавена на: 2014-06-13 10:14:40

Над 20 хил. лв. са отделени от общинския бюджет за ремонт на кухните в детските градини, съобщи Милена Богданова, директор на общинската дирекция „Образование”.

Ремонтите се налагат поради въвеждането на нови изисквания след създаването на единен Рецептурник за хранене на деца до 3 години и Наредба №2/ 07.03.2014 г. на МЗ за здравословното хранене на децата от 0 до 3 години. След приемането на рецептурника в Обединените ни детски заведения трябва да се готви по различни менюта за децата, които се обучават в детските градини. ''Тоест нужни са ни още фурни, котлони, допълнителни средства, които трябва да вложим в работното място за още един човек, който да се занимава само с менюто на малките дечица в яслите. Основно за това планираме средствата'', коментира още Богданова. По думите й подобни ремонти се извършват и в момента, а за основни ремонти и преоборудване са нужни много средства, които не могат да бъдат отделени за една година от общинския бюджет. ''Мислихме и за кандидатстване по различни проекти, защото това е единствената ни възможност да направим ремонтите изведнъж и във вида, в който ги искаме. С тези 20 хил. ще оправим настилки, ще закупим нови кухненски уреди'', разказа още Милена Богданова. През лятото детските градини в Свищов ще работят както всяка година. 3 от заведенията спират работа през юли. Децата, които ги посещават, ще бъдат разпределени в други забавачници. През следващия месец останалите три градини спират работа и излизат в отпуск. Според Богданова  ремонтните дейности се извършват там, където не е опасно за децата.
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания