Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Три нови такси от 1 юни ще плащат жителите на Свищов

Три нови такси от 1 юни ще  плащат жителите на Свищов
Добавена на: 2014-04-28 15:01:00

От първи юни т.г. се въвеждат и три нови такси за граждани, предоставяни от общината, които ще се дължат в определени случаи.

Първата бе предложена от ОП “Обреди” и цели регламентирането на средствата, които се заплащат от близките на починал човек при изнасянето на ковчега. Предложената такса е по пет лева на носач за първия етаж или общо 15 лв., а с ДДС 24 лв. При всеки следващ етаж налогът ще се увеличава с по 4 лв. до осмия етаж. Новата такса има за цел регламентирането на цената на този вид услуга, обясниха от общинското предприятие. Втората нова такса също бе предложена от ОП “Обреди” и касае наемането на място за поставяне на некролог в закритото табло в гробищния парк. Пет лева е цената за 15 дни, за един месец – 7,5 лв., 20 лв. е цената за тримесечие, 30 лв. за шест месеца и 60 лева за една година, като цените са с ДДС. И двата вида такса бяха приети от членовете на комисията.
Последната нова такса бе предложена от общинската администрация. С нея се регламентира вход за посещението на обекти по проект “Нове – сърцето на легиона”. От администрацията обясниха, че при разработването на проекта е заложено той да има възвръщаемост за пет години след неговото приключване. Входният билет за индивидуалното посещение е 4 лв., а за инвалиди, учащи и пенсионери наполовина. Цената става двойна по време на фестивала “Орел на Дунав”. Срещу парите си посетителите при разглеждане на обектите ще ползват услугите на екскурзовод. Любителите на историята ще имат възможност да гледат седнали на стол възстановките по време на фестивала. Освен това те ще имат възможност да си отсекат монета и да стрелят с лък, обясниха още от администрацията. Всички решения на комисията “Нормативна уредба” ще влязат в сила от 1 юни т.г., след окончателното им гласуване в пленарна зала на редовното априлско заседание на Общинския съвет.
Александър ШАБОВ
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания