Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

С литургия и панахида отбелязахме 10-годишнината от гибелта на дванадесетте свищовски деца

С литургия и панахида отбелязахме 10-годишнината  от гибелта на дванадесетте  свищовски деца
Добавена на: 2014-04-14 15:17:11

С литургия и панахида отбелязахме 10-годишнината  от гибелта на дванадесетте  свищовски деца
С литургия и панахида отбелязахме 10-годишнината  от гибелта на дванадесетте  свищовски деца

Миналия петък стотици свищовлии дойдоха в параклиса “Св.Дух” в Гробищния парк, за да почетат паметта на трагично загиналите пред 10 години 12 свищовски деца.

Литургия и панахида в тяхна памет отслужи Великотърновският митрополит Григорий. Той призова миряните да правят добро, както ангелчетата от Лим биха желали. Сред съгражданите в този тъжен ден бяха кметът на Общината Станислав Благов, зам.кметовете Емил Димитров и Пламен Александров, председателят на Общинския съвет Светлана Георгиева, проф.д-р Андрей Захариев, д-р Ваньо Шарков. “В такъв моменти е трудно човек  да намери утишителни думи за скърбящите родители, особено когато става въпрос за 12 невръстни дечица. Но уверявам ви, че когато сме обединени, когато си помагаме, ще намерим сили да продължим да гледаме живота напред, защото вярвам, че и нашите 12 ангелчета го искат това”, заяви кметът Благов. Председателят на фондация “Ангели от Лим” Георги Манзаров благодари на Христо Иванов от Бургас, автора на издигнатия мемориал в памет на Ангелите от Лим и на Михаил Попов, финансирал изработването на паметника. Благодарствени думи бяха отправени и към кмета на Общината Станислав Благов, д-р Ваньо Шарков и проф. Андрей Захариев затова, че през тези 10 години винаги са били в помощ на фондацията.
Паметните плочи на Ангелите от Лим бяха отрупани с цветя в знак, че не са забравени и няма да бъдат забравени. Кметът Благов и съпругата му се поклониха и пред гроба на Станислав, погребан отделно от 9-те деца в Гробищния парк. Панахида бе отслужена и за  Глория и Женя в село Царевец. Всяка година на този ден камбанният звън на селската черква напомня на жителите от  селото за трагедията, сполетяла тези две техни деца.  
Йорданка АПОСТОЛОВА

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Дарителска Кампания