Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Здравното министерство ще осигури финансова помощ на МБАЛ-Свищов

Здравното министерство ще осигури  финансова помощ на МБАЛ-Свищов
Добавена на: 2014-03-14 15:00:35

МБАЛ “Д-р Димитър Павлович” ще получи финансова помощ от държавата. Лечебното заведение е включено в списък на Министерството на здравеопазването, което е определило 50 здравни заведения. Те ще бъдат финансирани с 6 милиона лева или средно всеки стационар ще получи по 120 хиляди лева.

За нас тези пари са глътка въздух, като се има предвид, че имаме просрочени задължения, сред които и неизплатени заплати, коментира д-р Евгений Митанов, управител на МБАЛ-Свищов. За такъв списък и подобно намерение за финансово подпомагане се говори отдавна, а средствата няма да са целеви и с тях ще може да се разплатят всякакви задължения, допълни управителят. Д-р Митанов припомни още, че за януари Здравната каса е изплатила само 63 процента от извършената дейност с обещанието, че до края на първото тримесечие на годината останалите средства ще бъдат преведени на болницата. Става въпрос за  62 хиляди лева, колкото са заплатите на персонала, без осигуровките. Допълнително финансиране, минимум за 584 хил. лв., ще получи лечебницата и от продажбата на терени. Процедурата по продажбата на терени в двора на болницата е на финалната си права, съобщи от своя страна заместник-кметът по икономическите въпроси Емил Димитров. Пет терена бяха определени за продан на януарското заседание на Общинския съвет – три незастроени урегулирани имоти и две застроени УПИ-та – пералнята и гаражите, намиращи се в двора на болницата.
Александър ШАБОВ
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания