Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Настоятелството в ЦДГ “Радост” активно подпомага дейности в полза на възпитаниците

Настоятелството в ЦДГ “Радост” активно подпомага дейности в полза на възпитаниците
Добавена на: 2014-02-28 13:20:19

Изминаха седем години от регистрирането на първото по рода си за територията на нашата община настоятелство при детска градина.


Над 105 родители, учители и общественици включва това сдружение в ЦДГ "Радост", ръководено от Съвет на настоятелите. Те са обединени за доброволна обществено-полезна дейност, която цели подпомагане и подобряване на учебно-възпитателната дейност и материалното осигуряване на детското заведение. Негов председател от създаването му до момента е Антон Георгиев, управител на КТ “Видеосат” в Свищов. Директорът на градината Лилия Тодорова споделя, че от създаването си настоятелството инициира и подпомага немалко инициативи. Неизменна помощ оказва в организиране и провеждане на допълнителни педагогически услуги като обучение по английски език, народни танци, йога, а от 2010 година е възстановено и обучението по плуване. Сдужението осигурява необходимите квалифицирани преподаватели за тези дейности като сключва с тях договори. С помощта на отдел “Образование” и председателя на настоятелството Антон Георгиев е закупено и монтирано филтриращо устройство за водата в закрития плувен басейн, което направило възможно пускането му в експлоатация. За повишаване температурата на водата са поставени и допълнителни отоплителни тръби. Така, наред с физическото укрепване, уроците по плуване са придружени и с много положителни емоции за 90-те малчугани-плувци. Засега заниманията се провеждат в месеците, когато работи и парната инсталация, но ръководството на градината има амбицията тази дейност да стане целогодишна със закупуване на слънчеви колектори. Трудност при осъществяване на уроците по плуване е намиране на квалифициран учител, но вече втора година тази дейност съвместява успешно Здравена Радева, пояснява директорката. Без да омаловажава подкрепата на отдел “Образование”, тя припомни как и с подкрепата на настоятелите ЦДГ “Радост” успешно реализира няколко проекта по общинската програма “Местни инициативи”. Особена радост е доставило на децата участието в тригодишния международен проект “Малкият европеец – това сме Аз и Ти”, както и в съвместно организираните в годините концерти, благотворителен базар и ежегодния празник за Деня на детето. За насърчаване на добрите практики в детското заведение, от 2011 година Настоятелството учредило две годишни награди – “Най-добрият учител с признателност” и “Служител на годината”. Съвместна инициатива, вече част от културната програма на града, е организиране на “Ден на подаръците” във всяка високосна година на 29 февруари. Доста ангажименти ще имат и персонала на ЦДГ “Радост”, и настоятелството, тази година по подготовката и честване на 40 години от създаване на детското заведение. Но директорката Лили Тодорова е уверена, че както досега, така и в бъдеще педагогическият колектив на градината има в лицето на настоятелството амбициозен партньор в осъществяване на всеки техен творчески замисъл.

Галя ФИРОВА

Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания