Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Награди за деца и ученици от гр. Свищов

Награди за деца и ученици от гр. Свищов
Добавена на: 2014-02-19 13:23:28

Награди за деца и ученици от гр. Свищов
Награди за деца и ученици от гр. Свищов
Награди за деца и ученици от гр. Свищов

Организаторите на „Коледа в нас” : Детската телевизия „Аз мога, аз знам”, с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина, Столична община и Национален дворец на децата.

Организаторите на „Коледа в нас” :  Детската телевизия „Аз мога, аз знам”, с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина, Столична община и Национален дворец на децата. Те успяха да съберат, излъчат и номинират организирани Коледни тържества, разкриващи огромния творчески потенциал и енергия, които носят българските учители и българските деца от страната и извън пределите на Родината.

            Тържествата се излъчиха по детската онлайн телевизия „Аз мога, аз знам”, по някои ТВ канали и на стената на Борисовата градина. Хората имаха възможност да се потопят в неповторимата им празнична  атмосфера. И независимо, че Коледа е  отминала, то духът й е останал като пламъче, което не угасва. 

        Сред номинираните над 200 училища  и детски градини са тържества на деца и ученици от град Свищов - на I в клас от СОУ ”Николай Катранов”  с учител Стефка Николаева и на ОДЗ ”Чиполино”гр.Свищов. В крайното класиране СОУ ”Николай Катранов”    зае I –во място в категория „Училища в страната”, а ОДЗ ”Чиполино” - II място в категория „Детски градини”. Другите две категории бяха „Български училища зад граница” и „Вокални групи, инструментални състави и училища по изкуствата”. Журито в състав: Лили Спасова -Държавна агенция за българите в чужбина председател, Чавдар Стойчевски  - тв журналист и сценарист, Лили Младенова – педагог, Ива Симеонов -поетеса, /Сърбия/,  Олег Жаблянов – продуцент бе очаровано от подбраните сценарии, идеи и изпълнения на децата и учителите от град Свищов.
           На тържествена церемония с много песни и танци, нашите отличени ученици и ръководители получиха купа, грамота, книги с песни, стихове, приказки, “Нова книга с гатанки”, диск с приказки, пуканки”Зайо Байо”.
           Коледното тържество, което учениците от I в клас на СОУ”Николай Катранов” проведоха в Градската бибиотека на 18.12.2013г. и Коледното тържество на ОДЗ”Чиполино” бяха заснети с любезното съдействие на Кабелна телевизия „Видеосат” – гр.Свищов, за което им изказваме гореща благодарност.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания