Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Швейцарски ротарианци ще ремонтират общежитието на СУПЦ – Овча могила

Швейцарски ротарианци ще ремонтират  общежитието на СУПЦ – Овча могила
Добавена на: 2014-02-17 13:10:22

Швейцарският Ротари клуб Никертал ще финансира ремонт на общежитието на СУПЦ в Овча могила, като инициативата се осъществява чрез Ротари клуб Свищов.

Швейцарският Ротари клуб Никертал ще финансира ремонт на общежитието на СУПЦ в Овча могила, като инициативата се осъществява чрез Ротари клуб Свищов. Преди време представители на швейцарската организация са посетили десетина социални заведения в България с намерението да помогнат с каквото могат. Швейцарските представители са останали с най- добри впечатления от СУПЦ “Св. Климент Охридски” в Овча могила. Потърсили са контакти с ротариански клубове в района и на техния зов за сприятеляване откликва само президентът на Ротари клуб Свищов Иван Иванов. Гостите и свищовски ротарианци посетиха Овча Могила, където бяха посрещнати от кмета на селото Нели Великова, която приветства съвместната инициатива. Швейцарските ротарианци разгледаха кабинетите по готварство, приложно изкуство, както и шивашкия кабинет.По време на посещението бяха обсъдени приоритетните дейности в социалното заведение. Желанието на ръководството е да бъде извършен ремонт на стаите, да бъде увеличен техният брой, за да може децата да бъдат по двама в стая, да се обособят на две стаи по едно санитарно помещение. Изцяло ще бъдат подменени мебелите, како и ВиК и ел- инсталациите. Предстои да бъде уточнено точно колко средства ще са необходими, по какъв начин ще се извършват ремонтните дейности и кога ще започнат.
Александър ШАБОВ
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания