Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

За дванадесети път Свищов събира камерни и кафе – театри от цялата страна

За дванадесети път Свищов събира камерни и кафе – театри от цялата страна
Добавена на: 2014-02-07 11:19:56

За дванадесети път Свищов събира камерни и кафе – театри от цялата страна

Община Свищов и Първо българско народно читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856” вече са в подготовка за провеждане на Дванадесетия национален фестивал на любителските камерни и кафе – театри.

Община Свищов и Първо българско народно читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856” вече са в подготовка за провеждане на Дванадесетия национален фестивал на любителските камерни и кафе – театри. Той ще се състои на 21 и 22 март 2014 г. Срокът за подаване на заявки за участие в него е до 10 март включително.
Театралният форум се провежда под патронажа на Кмета на Община Свищов. Дванадесетото му издание ще премине под знака на 145 години от отпечатването на „Устав на Българското читалище в Свищов” и 110 години от Дарителския акт на Кирил Д. Аврамов.
Съгласно статута на фестивала, с право на участие в него са всички любителските камерни и кафе – театри без жанрово ограничение. Театралните групи представят по 1 спектакъл с времетраене до 60 мин. пред съставено от професионалисти жури. Ще бъдат връчени специална награда на Кмета на Община Свищов, три награди за спектакъл и по една награда за мъжка и за женска роля.
Фестивалът на любителските камерни и кафе - театри води началото си от 1998 г., когато се провежда първото му издание. След двугодишно прекъсване, през пролетта на 2000 г. се провежда за втори път и е посветен на 130 годишнината от Първото театрално представление в Свищов.
От 2004 г. насам фестивалът на любителските камерни и кафе – театри се провежда ежегодно в навечерието на 27 март, обявен от ЮНЕСКО за Международен ден на театъра.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания