Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Общинските съветници определиха размера на такса “смет” за 2014 г.

Общинските съветници определиха  размера на такса “смет” за 2014 г.
Добавена на: 2014-01-03 10:14:09

Нивото на налога за гражданите остава същото, като през отминалата година

Общинските съветници определиха размера на такса “битови отпадъци” за 2014 година. Нивото на налога за гражданите остава същото, като през отминалата година, решиха съветниците на последното си за 2013 г. заседание. 4,27 промила е таксата в града. Най-висока такса “смет” – 7,01 промила е в Совата.
Такса “смет” за нежилищни имоти, собственост на ЕТ, юридически и физически лица в града от началото на 2014 г. е 8,45 промила. Най-висок е налогът за бизнеса в Драгомирово – 11,89 промила , а най-нисък – 6,35 промила в Българско Сливово.
Малко над 2 милиона лева са одобрените разходи за осъществяване на дейностите по поддържането на
чистота на територията на общината. Общата заложена сума е 1 933 234 лева. Боклукът от контейнерите с вместимост 4 кубически метра ще се събира на 6 дни. Три дни е периодът за контейнерите тип “Бобър”, с обем 1,1 куб. м., за града и 14 дни за селата. Останалите съдове – тип “Мева”, с обем 0,11 куб. м., ще се изпразват на три дни. 0,45 промила е размерът на такса “смет” за МБАЛ “Д-р Димитър Павлович”, ДТГ “Димитър Хадживасилев”, ПГ “Проф. д-р Асен Златаров”, за сградния фонд на СА “Д. А. Ценов”, използван за учебни и научно изследователски цели. Съветниците определиха 4,27 промила за недвижимите имоти на Академията, използвани за студентски общежития.
Александър ШАБОВ
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Дарителска Кампания