Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

85 ученици от Търговската гимназия провеждат платена практика

85 ученици от Търговската гимназия провеждат платена практика
Добавена на: 2013-11-08 10:05:15

85 ученици от Държавна търговска гимназия “Димитър Хадживасилев” провеждат платена практика, съобщи Румяна Иванова, директор на професионалното училище.

 85 ученици от Държавна търговска гимназия “Димитър Хадживасилев” провеждат платена практика, съобщи Румяна Иванова, директор на професионалното училище. Това става по проект ”Ученически практики”, който сe финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд. Целта е  да се привлече активното участие на бизнеса още в процеса на планиране и анализ на нуждите от практическо обучение на бъдещите кадри.
ДТГ „Д. Хадживасилев” е изградила през годините успешни партньорства за практическо обучение на учениците. 20 от работодателите, партньори на гимназията са се регистрирали за участие в проекта. От 1 ноември 85 ученици ще проведат по 240 часа практическо обучение в реална работна среда. След приключването и отчитането на практиката на всеки успешно приключил ученик ще се изплати стипендия в размер на 300 лева.
Александър ШАБОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Дарителска Кампания