Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В училището в Алеково интегрират деца от малцинствата с европари

В училището в Алеково интегрират  деца от малцинствата с европари
Добавена на: 2013-11-01 13:28:59

В село Алеково интегрират деца от малцинствата с европари, похвалиха се от тамошното училище на специална пресконференция в община Свищов.

В село Алеково интегрират деца от малцинствата с европари, похвалиха се от тамошното училище на специална пресконференция в община Свищов. Това става благодарение на проект на местното ОУ „Христо Ботев” под надслов “Обичам моето училище”, който получи финансиране в размер на около 70 хил. лв.от фондовете на ОП „Развитие на човешките ресурси”. Това е едно от малкото училища извън града, което успява да привлече средства от оперативните програми, коментира свищовският кмет Станислав Благов. Общата цел на начинанието е създаването на условия за социално интегриране на малчуганите от малцинствата, включването им в различни извънкласни форми на обучение и последваща успешна трудова реализация, разказа Росица Дончева, директор на алековското училище. Тя уточни, че в начинанието са включени 90 деца, които пътуват ежедневно с автобус. От тях над 80 на сто са деца от семейства, обект на социално подпомагане. В рамките на проекта освен с деца ще се работи и с техните родители. Начинанието ще се реализира до юли 2014 г. и дотогава ще бъдат създадени пет клуба по интереси за децата. Освен това се предвиждат и две екскурзии за всички ученици.
Александър ШАБОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания