Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Престижни награди във всички конкурси

Престижни награди във всички конкурси
Добавена на: 2013-10-18 13:04:34

Престижни награди във всички конкурси
Престижни награди във всички конкурси
Престижни награди във всички конкурси

Награди, които показват високата оценка, която се дава на национално ниво както на община Свищов, така и на нейния кмет

От 13 до 15 октомври Нациналното сдружение на общините в Република България проведе деветата си поредна годишна среща. Отчетена беше дейността на общините през изминалата година. Основен акцент беше приключването на досегашния и началото на новия програмен период.
            Традиционно бяха връчени наградите на сдружението. С европейския Етикет за иновации и добро управление на местно ниво са удостоени 16 български общини за периода 2013-2015 г., съгласно решението на националната Комисия за присъждането му.

Европейският етикет е основен елемент от прилагането на Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво, приета и прилагана от Съвета на Европа (СЕ). Той представлява сертификат за цялостно качество на управлението в общината. Присъжда се по единни критерии и процедури в страните от Европа, разработени от СЕ.
На своите заседания в рамките на Втората процедура Комисията одобри 16 общини, които са доказали, че спазват 12-те принципа на добро управление и се ангажират да ги прилагат активно и занапред в дейността си. Община Свищов за втори път беше отличена с тази награда.
            Освен това бяха връчени и индивидуални награди. Кметът на община Свищов Станислав Благов беше отличен с приза “Кмет – реформатор” в категорията „средна община” /до 60 хил.жители/.
            Електронната платформа КметаБГ (www.kmeta.bg) проведе първото номиниране на кметове от всички общини в Бъгария в 9 категории. Наградите в най-престижната категория, “Кмет на годината”, са определяни след гласуване от страна на всички 264 кметове на български общини. На трето място кметовете са класирали кмета на община Свищов – Станислав Благов.
             Равносметката на община Свищов от поредното Национално събиране на местните власти са престижни награди във всички конкурси. Награди, които показват високата оценка, която се дава на национално ниво както на община Свищов, така и на нейния кмет.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания