Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Католическата църква в с. Ореш осигури 16 500 евро за ремонт на детската градина

Католическата църква в с. Ореш осигури 16 500 евро за ремонт на детската градина
Добавена на: 2013-09-10 16:00:45

Детската градина в село Ореш се ремонтира с 16 500 евро, осигурени от немска благотворителна организация.

Детската градина в село Ореш се ремонтира с 16 500 евро, осигурени от немска благотворителна организация. Това съобщи Йорданка Мендева, директор на детското заведение. Средствата са осигурени с посредничеството на католическата църква “Непорочно зачатие на Дева Мария”. Двама представители на “Kimdermissionswer” -  д-р Клеменс Бюшер и д-р Динко Арарич са посетили през т.г. Ореш. Със средствата на организацията се извършва подмяна на дограмата на врати и прозорци на градината. Освен това се извършва и ремонт на занималните в заведението и ще бъде поставена изолация на сградата, уточни Йорданка Мендева. От бюджета на общината за ремонтни дейности в градината са отпуснати 4427 лева.
Ремонти се извършват и в другите детски заведения на територията на Община Свищов. Общата сума, отделена за тях, е 47 961 лева. Извършват се ремонтни дейности на ВиК-инсталацията, покриви, детски площадки и др. Строителни дейности са извършени или приключват в ЦДГ “Васил Левски”, ЦДГ “Радост”, ОДЗ “Детски свят”, ЦДГ в с. Царевец, ЦДГ в с. Ореш, и ЦДГ в с. Б.Сливово, както и филиалите на детски заведения във Вардим, Драгомирово и Овча могила.
225 хиляди лева е стойността на ремонта на ОДЗ “Чиполино”. Половината от средствата са осигурени по “Красива България”, а останалата част от общинския бюджет. Със средствата се изгражда нов скатен покрив (на снимката), като с ремонтните дейности се осигурява и енергийната ефективност в заведението. То се посещава от 138 деца, за които се грижат 26 души персонал. При забавяне на дейностите по крупния ремонт е създадена организация малчуганите да бъдат пренасочени в останалите детски градини в града.
Александър ШАБОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания