Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ротари клуб изгражда детска площадка

Ротари клуб изгражда детска площадка
Добавена на: 2013-07-12 19:03:48

Иван Иванов е новият президент на Ротари клуб – Свищов

Иван Иванов е новият президент на Ротари клуб – Свищов. Традиционната вечер по закриване на ротарианска година и ритуал по издаване и приемане на ротарианството се състоя преди дни. Досегашният президент Христо Цветанов обобщи по-мащабните дейности на клуба през изтеклата ротарианска година, която премина под девиза „Мир чрез служба”. Помощта за дома в Илаков рът в размер на 4 хиляди долара, пет пъти помощ за социалното заведение в Овча могила, както и пет хиляди лева за Центъра за деца с увреждания в Свищов е по-важното от свършеното през годината, посочи Цветанов.
Новият президент Иван Иванов съобщи за основните дейности през новата ротарианска година. Сред тях са изграждане на детска площадка в СОУ „Димитър Благоев”, като проекта е под надслов „Спорт и здраве”. Начинанието ще се реализира през настоящия месец и през август, за да може през септември с настъпването на учебната година да бъде открита площадката. Ще продължи работата и по проектите, които са реализирали свищовските ротарианци досега – помощ за Илаков рът, „Децата на Свищов рисуват”, Ротарианската гора, чешмата, която те подържат до Часовниковата кула. Ще продължат и дейностите по подпомагане на социални заведения в града и страната. Свищовската организация работи и по други проекти, свързани с Ротари интернешанъл, посочи Иванов. 27 са членовете на Ротари клуб – Свищов към момента, като двама от тях са почетните. Вече е факт и дамски Ротари клуб в нашия град, факт са и първите му две благотворителни прояви, съобщи още Иван Иванов.
Александър ШАБОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания