Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

МИТКО БОЖАНОВ ЗАЩИТИ ПЪРВИ ДАН В КИОКУШИН КАРАТЕ ПО ВРЕМЕ НА ЛЕТНИЯ ЛАГЕР В КАМЧИЯ

МИТКО БОЖАНОВ ЗАЩИТИ ПЪРВИ ДАН В КИОКУШИН КАРАТЕ ПО ВРЕМЕ НА ЛЕТНИЯ ЛАГЕР В КАМЧИЯ
Добавена на: 2013-07-09 09:41:27

Свищовския карате клуб „Академик“ изпрати 13 каратисти от различни възрасти на Камчия, които участваха безплатно в едноседмичното спортно събитие край морето

Свищовския карате клуб „Академик“ изпрати 13 каратисти от различни възрасти на Камчия, които участваха безплатно в едноседмичното спортно събитие край морето.
В седмият поред летен лагер имаше представители от всички клубове на Българската карате киокушин федерация (БККФ) в страната, както и гости от чужбина. Курортен комплекс Камчия събра близо 600 от изучаващите най-твърдия стил карате.
Участниците в лагера имаха натоварена програма, която включваше две тренировки всеки ден. Още в първите дни на лагера започна и турнир по футбол на малки вратички, в който спортистите на „Академик“ се наредиха сред осемте най-добри отбори. 
Каратистите бяха разделени по степени и възраст, като в основната част тренировките бяха насочени към подготовка за предстоящия изпит за колани.
За носителите на черни и кафяви пояси бе организиран и семинар по Яйдо – древно японско бойно изкуство за водене на бой с меч. 
В петък (05,07,2013) се проведоха и изпит за технически степени в киокушин карате. Сутринта се състоя изпита за „кю“ – цветни пояси, а вечерта бе организиран тест и за присъждане "дан". Каратистите демонстрираха пред изпитната комисия нивото, на което са овладели основните техники, способността за придвижването в различни позиции, "Ката", уменията си за водене на бой, както и тест за физическа сила и издръжливост. Полагащите изпит за по-високи степени трябваше да покажат уменията си за водене на бой и по правилника Шинкен шобу, при който боя се води с боксови ръкавици и се включват и удари с ръце към главата, захвати, ключове, поваляне и техники за отказване на опонента.
Свищовските каратисти успешно преминаха изпитанията, и това им позволи да се издигнат в йерархията на Киокушин карате.
След успешният изпит Митко Божанов – инструктор и ръководител на карате клуб „Академик“, получи едно от най-високите признания в киокушин карате. На треньорът на ‚студентите‘ бе присъден ПЪРВИ ДАН в най-твърдият стил катате. След тазгодишния летен лагер, „семейството на Черните колани“ на  БККФ се увеличи с още 7 члена.
В последната вечер на лагера бе организирано сайонара парти (празненство за довиждане), което започна с вечер на талантите и продължи с много музика и веселие. Това напомни на всички, че цел на летния лагер БККФ също така е да помага на участниците да създадат нови приятелства, да се забавляват и да им помогне да преживеят незабравими моменти на нашето черноморие.
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания