Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Малки лазарки гостуваха на общинската администрация в Свищов

Малки лазарки гостуваха на общинската администрация в Свищов
Добавена на: 2013-04-25 11:05:14

Малки лазарки гостуваха на общинската администрация в Свищов
Малки лазарки гостуваха на общинската администрация в Свищов

Малки лазарки от Целодневна детска градина „Васил Левски” гр. Свищов поздравиха кмета на общината Станислав Благов и служителите от администрацията

 По случай Лазаровден, един от най-почитаните християнски празници, символ на пролетта и благоденствието, малки лазарки от Целодневна детска градина „Васил Левски” гр. Свищов поздравиха кмета на общината Станислав Благов и служителите от администрацията.
Стихове, песни, танци и истинско пролетно настроение донесоха децата в сградата на Община Свищов. Накипрени в гиздави национални носии и с венци на главата, лазарките пяха и танцуваха с пожелание за здраве и берекет.  Малчуганите и техните учителки от ЦДГ „Васил Левски” се бяха погрижили да бъдат оригинални в пожеланията си.
В календара на християнската църква празникът е свързан с един от най-вълнуващите евангелски сюжети - с възкресението на Лазар.
Според българската народна традиция Лазаровден или „Лазарица”, „Лазарова събота” е денят, в който се ознаменува превръщането на подрастващите момичета в моми за женене.
Кметът Станислав Благов поздрави малките възпитаници на ЦДГ „Васил Левски” и им раздаде подаръци

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания