Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Делегация от община Свищов бе на посещение в гр. Капувар

   Делегация от община Свищов бе на посещение в гр. Капувар
Добавена на: 2013-03-06 09:33:43

   Делегация от община Свищов бе на посещение в гр. Капувар
   Делегация от община Свищов бе на посещение в гр. Капувар

Кметът на Свищов Станислав Благов отбеляза пред вестник ,,Kisalföld”, че съществуват благоприятни възможности за съвместна работа между двата града с минерални извори

   Делегация от община Свищов бе на посещение в гр. Капувар
 
 
 
     От 25 до 27 февруари, т.г., делегация от община Свищов, под ръководството на кмета Станислав Благов бе на посещение в унгарския град Капувар. Свищовските представители представиха конкретни бизнес идеи, но важно място в разговорите зае и изграждането на културните взаимоотношения между двата града.
   Връзките между Свищов и Капувар са вече традиция, като техните ръководства се срещат за първи път в Дебица, Полша. Впоследствие се инициират поредица от общи срещи и разговори.
      Кметът на Свищов Станислав Благов отбеляза пред вестник ,,Kisalföld”, че съществуват благоприятни възможности за съвместна работа между двата града с минерални извори, по отношение на използването на водите за рехабилитация на здравето. „Идваме в Капувар с конкретна визия и планове за сътрудничество. Освен към икономически връзки, ние се стремим и към укрепване на културните контакти между гражданите на двата побратимени града. По този повод посетихме и капуварското училище за народни танци, където обсъдихме перспективни възможности с  неговия ръководител .”, каза още Станислав Благов.
      По време на пребиваването си в Капувар българската делегация прояви засилен интерес към алтернативните начини за използване на термалната вода. Беше осмислена важността от вземането на далновидни решения, както и сериозността на административните механизми, с които туризмът може да се превърне в икономически двигател, подобряващ живота на жителите в общините. 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания