Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

За единадесети път Свищов събира камерни и кафе – театри от цялата страна

За единадесети път Свищов събира камерни и кафе – театри от цялата страна
Добавена на: 2013-03-01 08:28:27

Той ще се състои на 22 и 23 март 2013 г. Срокът за подаване на заявки за участие в него е до 8 март включително.

За единадесети път Свищов събира камерни и кафе – театри от цялата страна
 
Община Свищов и Първо българско народно читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856” вече са в подготовка за провеждане на Единадесетия национален фестивал на любителските камерни и кафе – театри. Той ще се състои на 22 и 23 март 2013 г. Срокът за подаване на заявки за участие в него е до 8 март включително.
Театралният форум се провежда под патронажа на Кмета на Община Свищов. Единадесетото му издание ще премине под знака на 180 годишнината от рождението на Димитър Шишманов – инициатор и ръководител на организираната театрална самодейност при Свищовското читалище, 140 годишнината от представянето на пиесата „Добродетел и злоба” от Д. Шишманов, в която за първи път играят жени актриси и 15 годишнината от провеждането на първия фестивал.
Съгласно статута на фестивала, с право на участие в него са всички любителските камерни и кафе – театри без жанрово ограничение. Театралните групи представят по 1 спектакъл с времетраене до 60 мин. пред съставено от професионалисти жури. Ще бъдат връчени специална награда на Кмета на Община Свищов, три награди за спектакъл и по една награда за мъжка и за женска роля.
Фестивалът на любителските камерни и кафе - театри води началото си от 1998 г., когато се провежда първото му издание. След двугодишно прекъсване, през пролетта на 2000 г. се провежда за втори път и е посветен на 130 годишнината от Първото театрално представление в Свищов.
От 2004 г. насам фестивалът на любителските камерни и кафе – театри се провежда ежегодно в навечерието на 27 март, обявен от ЮНЕСКО за Международен ден на театъра. Тази година фестивалът ще се проведе на малката сцена в подземното помещение на читалището, до преди няколко години  познато като „Арт-клуб”,  което в момента се ремонтира.
 
Димитър Спасов
 
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания