Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ученици от Търговската гимназия първи в 15 конкурса и състезания

Ученици от Търговската гимназия първи в 15 конкурса и състезания
Добавена на: 2012-12-21 13:50:15

съобщи на пресконференция Румяна Иванова, директор на училището.

Ученици от Търговската гимназия първи в 15 конкурса и състезания
 
Ученици от ДТГ “Д.Хадживасилев” спечелиха призови места в 15 конкурси и състезания от началото на учебната година, съобщи на пресконференция Румяна Иванова, директор на училището. “Нашите ученици доказаха, че са по-добри от връстниците си от природоматематическите гимназии в състезания по математика и от съучениците си от хуманитарните гимназии в надпревари по литература и история”, заяви Румяна Иванова. Доказателство за думите й е и фактът, че единствената шестица в страната на матурата по история от лятото на т.г. е на ученик от гимназията.
Последното призово място на възпитаник на ДТГ е на Радостин Стефанов в Коледно математическо състезание, организирано от Съюза на математиците в България, като деветокласникът се класира първи. Васил Василев и Антон Петров, ученици от 12 клас, са трети в Национален турнир по информационни технологии “Джон Атанасов”. Беатрис Любенова, 12 клас, също е първа в ученически конкурс за есе по повод 60-годишнината на катедра “Финанси” при СА “Д. А. Ценов”. Стана известно, че възпитаници на гимназията имат и редица успехи в областта на спорта – призови места в общинските ученически състезания по баскетбол и футбол. 
Александър ШАБОВ
  

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания