Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Сините в Свищов се обявиха за Единство

Сините в Свищов се обявиха за Единство
Добавена на: 2012-12-21 13:36:17

Сините в Свищов се обявиха за Единство
Сините в Свищов се обявиха за Единство

навръх празника на почитания от свищовлии Свети Николай Мирликийски, активисти на СДС отпътуваха за София, за да погледнат в очите обявения за „ликвидатор” на партията Емил Кабаиванов

Сините в Свищов се обявиха за Единство
           
Макар и в навечерието на Рождество, сините от града на Алеко преживяха една истинска страстна седмица. Миналият четвъртък, навръх празника на почитания от свищовлии Свети Николай Мирликийски, активисти на СДС отпътуваха за София, за да погледнат в очите обявения за „ликвидатор” на партията Емил Кабаиванов и да го освободят от присъствието си в партийните списъци. На последния пилигримски поход, освен председателя на СДС Свищов Емил Димитров, поеха кмета на община Свищов Станислав Благов, председателя на Общински съвет Свищов Светлата Георгиева, която участваше както в ръководството на градската организация на СДС, така и в областното и националното ръководство на партията, зам. кмета и председател на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856” - Пламен Александров, активисти и членове на синята партия. На столичния площад „Славейков”, свищовската група се събра с низвергнатите си колеги от МСДС, които със своя лидера Христо Пачунгов, също извървяха последния път на организацията до партийната централа. Пътя на групата се пресече с една тъжна траурна процесия – тази на българските пенсионери, водени от полугол мъж, прободен с игли и куки, носещ кръст и надпис „Жив мъченик”.
            До очна ставка с лидера Кабаиванов не се стигна. Очаквано, скандалният политик не се появи. Единствената жива душа на „Раковски” 134 се оказа възрастен портиер, който ни в клин ни в ръкав заяви, че не може да допусне посетителите в сградата, защото… били много. Единствено Станислав Благов получи благословия да влезе, а останалите трябваше да оставят своите волеизявления за напускане на черно радиаторче пред стълбищата на централата. Декларациите на МСДС за ликвидирани организации, заедно с тези на свищовлии, декларацията на Надежда Неински и много други оформиха се солидна купчина, влязла и в емисиите на националните телевизии, което не попречи на Кабаиванов да пресметне, че броя на разочарованите от персоната му активисти, напуснали сините редици е общо около 50 души.
            Както подобава на една страстна седмица, така и тази завърши с възкресение. На 7 и 8 декември в Пловдив се проведе национална среща на сините привърженици на обединената десница. На форума участие са взели знакови фигури от дясното политическо пространство и е било представено новото гражданско обединение „Единство”, сформирано от Христо Панчугов.  Наименованието „Единство” продължи инициативата на сини политици, основали едноименен съюз на 22 октомври в Боровец с цел промяна политическия курс на ръководството на СДС и възстановяване на синята коалиция. За новото формирование, Емил Димитров коментира, че основната му цел е консолидиране на автентичната десница за съвместно явяване на предстоящите парламентарни избори, а организационните въпроси ще се решават по-късно. Обнадеждаващи според свищовския зам. кмет са реакциите в партньорските политически лагери. ДСБ даде моментална зелена светлина за преговори на лидера си Иван Костов с „Единство”. Подобни сигнали дават и други евентуални съюзници. Въпреки това, заяви Димитров, целите пред архитектите на новата обединена десница са дългосрочни и при коалирането ще се търсят принципни общи позиции, а не механичен сбор на поддръжници.
            На местно ниво процесите ще следват неотлъчно националните. До дни ръководството в оставка ще обяви общинско събрание на сините, за да преброи редиците си и да учреди поделение на Национален съюз „Единство”. Пред „Свищовски бряг” Емил Димитров заяви, че е убеден в запазването консолидацията на организацията, но въпреки това време за губене няма и са нужни енергични действия за приобщаване на разочарованите сини симпатизанти към новата надежда за възраждане на автентичната десница в България.
 
Димитър Спасов 
              
 
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания