Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Пореден успех на най-добрите математици от СОУ „Николай Катранов”

Пореден успех на най-добрите математици от СОУ „Николай Катранов”
Добавена на: 2012-11-26 15:32:56

На 01.11.2012 година във Велико Търново се проведе XXI Есенен математически турнир „Черноризец Храбър”.

Пореден успех на най-добрите математици от СОУ „Николай Катранов”
На 01.11.2012 година във Велико Търново се проведе XXI Есенен математически турнир „Черноризец Храбър”. В него участвуваха и ученици от СОУ”Николай Катранов, които отново постигнаха успехи и ни зарадваха с тях.
На първо място в за V-VI клас се класира ЛЮБОМИРА ПЕТКОВА ДИМИТРОВА от Vа клас. Тя постигна 133 точки от 140 възможни. По този начин, независимо, че е в V-ти клас, тя спечели първото място в класирането за V-VI клас, има най-добър резултат от всички шестокласници в областта.
Освен това Любомира постигна най-висок резултат от всички участници в турнира от областта и от всички класове и възрастови групи, което я прави най-добре класиралият се участник от областта в състезанието. С това си постижение тя е включена в организирания за най-успешните участници „Майсторски клас”, който може да посети безплатно на организирания зимен лагер в град Сандански от 02 до 07.01.2013 година. Там децата ще бъдат обучавани от организаторите на турнира- проф.Йордан Табов, ст.н.с. Ивайло Кортезов и Боянка Савова.
С този резултат Любомира е класирана и на ВТОРО МЯСТО в Националното класиране на турнира измежду участвувалите над 1000 участника от V клас в цяла България.
В същият турнир успех постигна и друг учиник от училището. Борислава Божинова Божинова от III а клас се класира на трето място в турнира със задачи за III –IV клас.
Ясен Георгиев Георгиев от X клас се класира на 6 място в същото състезание при учениците от IX – X клас .
Ясен Георгиев получи награди-грамота за него и училището, прекрасни плакати и брошури и за участието си в конкурс за деня на река Дунав.
Да са живи и здрави талантливите ни успешни деца, за радост на семействата си, училището и нашия град!

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания