Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Нова социална услуга ще предлага Община Свищов

Нова социална услуга ще предлага Община Свищов
Добавена на: 2012-11-26 15:17:27

съобщи Анелия Димитрова, ръководител на Общинската служба “Социални дейности”

Нова социална услуга ще предлага Община Свищов
 
Нова социална услуга ще предлага Община Свищов по проект “За достоен живот в собствен дом”, съобщи Анелия Димитрова, ръководител на Общинската служба “Социални дейности”. Начинанието се финансира с 182 144 лева по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, като общата стойност на проекта е 190 289 лв. Договорът за проекта бе получен от кмета Станислав Благов на официална церемония в София в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов и социалния министър Тотю Младенов. Общо 166 общини са получили одобрение на свои проекти. Община Свищов е на 25 място, събирайки със своето начинание 79 точки при максимални 90, уточни Анелия Димитрова.
Новата социална услуга ще се осигурява от ново звено за услуги в домашна среда към Домашния социален патронаж. Предвижда се да бъдат назначени 30 домашни санитари, които ще се грижат за повече от 60 възрастни хора. Домашните санитари ще предлагат три вида услуги – лична помощ, социална подкрепа и социално включване и ще извършват комунално-битови дейности. В началото на 2013 г. ще започне предлагането на новата услуга, като преди това ще се извърши подбор и обучение на социалните работници. 16 месеца е продължителността на проекта, като през 12 от тях ще се осигурява самата услуга. Предвижда се и едногодишен период, в който общината ще я предлага със собствени средства.
Александър ШАБОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания