Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Обновяват свищовската болница с близо 3 мил. 642 хил. лв.

Обновяват свищовската болница с близо 3 мил. 642 хил. лв.
Добавена на: 2012-11-22 12:44:52

Средствата в размер на 3 641 728,70 лв. ще бъдат осигурени по оперативната програма „Регионално развитие 2007-2013 година”

Обновяват свищовската болница с близо 3млн 642 хил. лв.
 
 
          От началото на следващата година започва основен ремонт на сградата на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович”. Средствата в размер на 3 641 728,70 лв. ще бъдат осигурени по оперативната програма „Регионално развитие 2007-2013 година”, като собствения финансов принос на общината ще бъде едва 52 805,05 лв. Продължителността на проекта ще бъде в рамките на 24 месеца и ще приключи през първата половина на 2014 година, беше съобщено по време на специална пресконференция. В рамките на ремонта е предвидено обновление на осветителната, отоплителната и електрическата инсталация на здравното заведение, смяна на дограмата и модернизация на противопожарната инсталация. Основно ремонтните дейности ще бъдат извършвани в отделенията по хемодиализа, стерилизация, хирургичния блок, рентгена, физотерапията, операционната зала, реанимацията и вътрешното отделение. В одобрения бъджет на проекта са включени още и закупуване на мобилен рентгенов апарат, видеоскопска система, стационарен дигитален ултразвуков апарат, биохимичен и хематологичен анализатор, анестезиологичен апарат, плазмен стерилизатор, апарати за хемодиализа и друга медицинска техника.
         Ръководителят на проекта, зам. кметът Емил Димитров счита, че обновената сграда и модерната апаратура ще привлекат специалисти-медици, които да работят за общинското здравеопазване в Свищовска община. За тях дори вече са подготвени ведомствени жилища, ремонтирани със средства на дарители. Така по думите на зам. кмета биха могли да бъдат привлечени млади специалисти, които да работят за здравеопазването на територията на общината. Очакванията на цялата общинска управа са с реализацията на този амбициозен проект, чието осъществяване започна с подбора на екип още преди 4 месеца да се реши един наболял въпрос с тежкото състояние на свищовската болница. Проблем, който напоследък засяга повечето общини на територията на страната.
         С осъществяването на проекта би могла да се осъществи една успешна здравна инфраструктура, която да отговори на очакванията на жителите на Свищов и останалите населени места в общината и съседните региони.
         На състоянието на болницата е посветена и извънредната сесия на общинския съвет, насрочена за 16 ч. в четвъртък, 15 ноември.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания