Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Два лева за реванша Академик – Берое

Два лева за реванша Академик – Берое
Добавена на: 2012-11-14 13:37:17

Предвид сериозното финансово натоварване съпътстващо срещите с професионални тимове, които не са заложени като разход в бюджета на Академик, ръководството на отбора е принудено да пусне билети за предстоящия мач с Берое

Два лева за реванша Академик – Берое
 
Пресконференция за резултата от гостуването в Стара Загора на Академик Свищов за турнира за Купата на България, завършил с минимална загуба от 0:1 дадоха зам. кмета на община Свищов Емил Димитров, изп. директор на футболния клуб Анатоли Дончев и играещия треньор на отбора Борислав Борисов.  Тримата изразиха задоволство от жребия, изправил Академик срещу представител на елита и особено от представянето на свищовския отбор, загубил с минимален резултат и то след съмнителна дузпа. „В Свищов отново замириса на футбол”, заяви Емил Димитров, като изрази оптимизъм за реванша, който ще се изиграе на 24 или 25 ноември в Свищов и надежда за събуждане на „онзи футболен феномен, карал свищовлии да се вълнуват по футболните стадиони”.
Треньорът Боби Борисов на свой ред изрази задоволство от спортната форма и духът на момчетата от отбора, както в този, така и в предните мачове. Специалистът определи представянето в Стара Загора за по-силно дори от това, довело до отстраняване от турнира на втородивизионния „Септември” Симитли. По-думите му в почти всички мачове, студентите се налагат категорично над противниците си с класа и с качество. Борисов се обърна към привържениците на отбора с молба да дадат още малко време на отбора, чиито играчи на възраст 19 – 20 години тепърва навлизат в мъжкия футбол и имат нужда от време и спокойна подготовка за да развият заложбите си.
         Предвид сериозното финансово натоварване съпътстващо срещите с професионални тимове, които не са заложени като разход в бюджета на Академик, ръководството на отбора е принудено да пусне билети за предстоящия мач с Берое. Цените на билетите няма да надвишават 2 лв. и получените приходи ще се използват за да погасят част от разходите за съдийство и длъжностни лица (4500 лв.), охрана и т.н. Ръководството на клуба изрази надежда, че свищовлии ще се отнесат с разбиране към това и ще напълнят градския стадион за реванша.
         Междувременно в миналата неделя Академик Свищов отново демонстрира възможностите си и в последния мач от есенния дял на първенството на „В” Северозападна АФГ разгроми отбора на Трявна с резултат 8:0. Главно действащо лице в мача бе Любомир Александров, който записа на сметката си пет точни попадения и с общ брой от 13 гола излезе на първо място сред реализаторите в групата.
 
Димитър Спасов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания