Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Обсъждат мерки срещу крадците на проводници

Обсъждат мерки срещу  крадците на проводници
Добавена на: 2012-11-09 12:54:01

Кражбите на проводници от електропреносната мрежа са основният проблем пред селата от община Свищов

 Кражбите на проводници от електропреносната мрежа са основният проблем пред селата от община Свищов, стана известно на среща на селските кметове с Вълкан Вълканов, изпълняващ длъжността началник на РУП – Свищов. Срещата бе инициирана от Тодор Иванов, кмет на Горна Студена, и се проведе в понеделник. Последният такъв случай е от нощта срещу понеделник, когато Козловец и Алеково остават без улично осветление по главните улици, защото са задигнати жици, съобщи Борис Велев, кмет на Козловец. Този проблем е известен на полицията и служителите работят за решаването му, заяви Вълкан Вълканов. Набезите са дело на определен ромски клан от съседна област, който е специализиран именно в кражбата на проводници. Апашите са изключително агресивни, като е имало случай за опит за прегазване на униформен по време на полицейска операция. В други два от случаите пък наглите апаши са стреляли срещу полицаи. Окончателното решаване на проблема не е по силите само на едно полицейско управление, заяви Вълканов, допълвайки, че се работи съвместно със съседни управления. Най-често жертви стават села, които са в близост до главния път Русе – Плевен. Апашите атакуват в интервала 23 – 3 часа в тъмната част на денонощието. Освен това престъпниците ползват високопроходими превозни средства. Вълканов призова населението на селата да подава своевременни сигнали до полицията, за да може да бъдат задържани престъпниците при опит на кражба.
В бюджет 2013 на дунавската община ще бъдат заделени средства за закупуване и монтиране на камери на всички входове на община Свищов, съобщи кметът Станислав Благов. Той коментира, че кражбата на проводници пряко засяга интересите на общината. За последните години 14 пъти е ограбван трафопост в най-малкото свищовско село – Деляновци и щетите са възстановявани с общински средства. По тази причина е бил закупен и монтиран СОД към трафопоста. За последните три месеца четири пъти са задигани проводници пък в Горна Студена.
Александър ШАБОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания