Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

С курбан отбелязаха Димитровден в селата Козловец и Овча могила

С курбан отбелязаха Димитровден в селата Козловец и Овча могила
Добавена на: 2012-11-02 12:47:47

Десетки жители на селата се събраха в храмовете на службите

С курбан отбелязаха Димитровден в селата Козловец и Овча могила
 
С курбан за здраве отбелязаха Димитровден в селата Козловец и Овча могила. Тържествената света литургия в храма на името на солунския светец, строена през 1888 г. и изографисана от студенти от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ през 2009 г., бе отслужена от епархийския наместник на Свищовска духовна околия. Десетки жители на селото се събраха в храма на службата, а по-късно в двора бе осветен и раздаден курбан за здраве. Гост на селото бе заместник-кметът на общината Емил Димитров. Продуктите за курбана бяха осигурени от дарения и спонсори. Вечерта празникът продължи в читалищния салон, където концерт изнесоха местните самодейни състави и танцовият състав от Българско Сливово.
За трета поредна година курбан за здраве и благополучие бе раздаден и в свищовското село Овча могила. Десетки жители на селото се събраха на празника в храма „Св. Троица“. Техен гост бе заместник-кметът на общината Пламен Александров. Тържествената служба бе отслужена от местния свещеник, а курбанът бе приготвен в стола на местното СУПЦ. Десетки свищовлии дойдоха на храмовия празник на църквата „Св. Димитър“, като сред тях бяха кметът Станислав Благов и съпругата му Виолета.
Александър ШАБОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания