Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Одобриха първото приемно семейство в община Свищов

Одобриха първото приемно семейство в община Свищов
Добавена на: 2012-10-26 16:10:32

Одобрено е първото приемно семейство в Община Свищов, съобщи Даниела Станкова, координатор на проекта “И аз имам семейство”. Одобрението е дадено от Комисията по приемна грижа към Регионалната дирекция “Социално подпомагане” – Велико Търново.

Одобрено е първото приемно семейство в Община Свищов, съобщи Даниела Станкова, координатор на проекта “И аз имам семейство”. Одобрението е дадено от Комисията по приемна грижа към Регионалната дирекция “Социално подпомагане” – Велико Търново. Приемното семейство не е от града, а от селищата на общината и вече е вписано в регистрите на приемните семейства. В края на м.г. Община Свищов започна работа по проект “И аз имам семейство” и схемата “Приеми ме”в рамките на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Проектът е с продължителност 26 месеца до 31 октомври 2013 година. Агенция “Социално подпомагане” е бенефициент по програмата и партнира с 82 общини. Общата цел на проекта е да се подкрепи процеса на деинституализация на деца, да се популяризира приемната грижа, да се създаде нов подход за нейното предоставяне. Общо четири семейства са подали документи за приемни родители, като те са в процес на разглеждане от комисията в старата столица.
Александър ШАБОВ 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания