Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ОПЕРА НА ОТКРИТО

ОПЕРА НА ОТКРИТО
Добавена на: 2012-10-24 09:15:32

НАБУКО27
ОКТОМВРИ, 17,00 часа, открита сцена „Калето”

ОПЕРА НА ОТКРИТО
 
НАБУКО
Джузепе Верди
 
27 ОКТОМВРИ, 17,00 часа, открита сцена „Калето”
 
Оркестърът, хорът и солистите на Русенската опера ще представят операта „Набуко” от Джузепе Верди. Тя пресъздава историческия момент, в който асиро-вавилонските войски, предвождани от властния си цар Навуходоносор (Набуко),  нахлуват в Палестина, разрушават Първия Соломонов храм в Иерусалим и поробват юдеите. Това поставя и началото на многовековните мъченически преселения на еврейския народ.
Главната роля на царя на вавилонците ще изпълни баритонът Александър Крунев. В образа на алчната за престола му осиновена дъщеря Абигаил ще се превъплъти Елена Баръмова - любимото сопрано на свищовската публика още от спектакъла на „Норма” преди две години, когато тя изпълни главната роля. Ролята на красивата и скромнаФенена - любима дъщеря на Набуко ще изпълни мецосопраното Петя Цонева, а влюбения в нея юдейски принц и пълководец Измаел ще бъде младият тенор Петър Костов, винаги впечатляващ публиката с италианския си „паваротиев” глас. Централната басова партия на първосвещеника на еврейския народ Захария ще изпълни Пламен Бейков. Участват още басът Евгени Ганев и тенорът Александър Баранов.
Ръководител на хора, който има тежката задача да се превъплъщава в едни картини като хор на евреите, а в други – като вавилонски воини е хор-майсторът Христо Стоев. Диригент на продукцията, специално адаптирана за откритата сцена на Свищовския амфитеатър ще бъде Георги Димитров.  

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Дарителска Кампания