Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Време е за противогрипни ваксини

 Време е за противогрипни ваксини
Добавена на: 2012-10-23 17:05:23

От инспекцията препоръчват рисковите групи да се имунизират

Време е за противогрипни ваксини
 
        По информация от  Регионалната здравна инспекция във Велико Търново вече е доставена противогрипната ваксина „Ваксигрип“и до дни се очаква другата ваксина . „Инфлувак“.
        От инспекцията препоръчват рисковите групи - децата от шест месеца до 5 години, особено тези, които посещават ясли и детски градини, хората над 65-годишна възраст, тези с хронични заболявания, с диабет или астма, както и живеещите в социални институции да се имунизират. Ваксините срещу грип се препоръчват и на бременните жени, които също попадат в рисковата група.
Според д-р Войчева от инспецията  направените през годините изследвания доказват,  че противогрипните ваксини са напълно безопасни за плода и майката.
            Двете ваксини – „Ваксигрип” и „Инфлувак”са разработени срещу трите щама, които ще ни атакуват този сезон - „Виктория“, „Уисконсин“ и „Калифорния“. „За изграждане на добър имунитет специалистите препоръчват ваксината да се направи в средата или края на октомври.  Според специалистите е възможно хората, които са се ваксинирали също да се разболеят от грип, тъй като на организма са нужни поне две седмици за изграждане на имунитет, но при тях заболяването протича много по-леко, отколкото при останалите. Установено е, че гприпните щамове  се менят всяка година и се следят от Световната здравна организация. Именно на тази база се правят и противогрипните ваксини. Затова всяка година ваксината е различна и не може да се поставят тези от предходния сезон. Образуваните антитела в организма ни пък ни предпазват до края на целия есенно-зимен сезон.
 
Ганка Иванова

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания