Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Първи награди за Новата учебна година

Първи награди за Новата учебна година
Добавена на: 2012-10-14 10:33:28

Първи награди за Новата учебна година
Първи награди за Новата учебна година

Първите награди за Новата учебна година донесоха ученици от СОУ „Николай Катранов” за участие в Национален конкурс за ученическо творчество

Първи награди за Новата учебна година
Първите награди за Новата учебна година донесоха ученици от СОУ „Николай Катранов” за участие в Национален конкурс за ученическо творчество на тема: „Балканската война 1912-1913-война освободителна!”
Конкурсът беше организиран от Национален комитет под патронажа на Председателя на Министерския съвет на Република България за честване 100 години от Балканската война и Централен управителен съвет на Съюз на ветераните от войните на България.
На 11.10.2012 година областния управител на област Велико Търново, Проф. д-р Пенчо Пенчев в присъствието на д-р Тодор Атанасов Председател на Централния управителен съвет на ветераните и ветерани от войните, връчи наградите на победителите. Грамоти и Дипломи с подписа на министър Цвета Цветанов и областния управител получиха учениците: Ивана Иванова от VІІ б клас, участвала с реферат и класирана на ІІ-ро място, Кристина Йорданова от VІІ б клас и Петя Маркова от 11 а клас, за отлично представяне със стихотворения.
Грамота и Диплом получи и техният ръководител, учителката по история Галя Иванова.
Наградите на учителите връчи инж. Розалия Личева-началник на Регионален инспекторат по образованието- Велико Търново.
На дипломите на наградените е написано, че наградените творби са с художествена стойност, с патриотичен дух, и заслужават да бъдат представени пред българската общественост.
Да не забравяме игрите от миналото
На 11.10.2012 година в актовата зала на СОУ „Николай Катранов”, Гинка Кунчева, Веска Чипрянова, Владо Янков и Димка Ангелова играха с децата игрите: „Гърненца”, „Гори, гори кърпа”, „Оракуле, кажи ми” и др.
Членове на Културния клуб на пенсионера „Щастливеца” с Председател Мария Радулова, организираха разучаване на игри от миналото в І б клас, с класен ръководител Силва Христова и възпитател Стефка Савова. През миналата година учителката заедно с колежките си Елена Янкова и Елка Георгиева и бившите им ученици бяха заедно на всеки празник. С тази инициатива започва започва съвместната дейност и приятелството на членовете на клуба и малките ученици-първокласниците.
Възрастните хора и децата се забавляваха от сърце. За активното си участие в игрите децата получиха подарък-шоколад. Шоколади получиха и всички останали деца от І а и І в класове.
Инициативата се организира по проекта на Клуба на пенсионера „Спомни си онова”.
Благодарим на гостите!
Благотворителен базар
Благотворителните базари в СОУ „Николай Катранов” от години вече са традиция. Учениците заедно със своите майки и баби приготвят, баници, пити, сандвичи, сладкиши. ..Предварително се обявява целта на благотворителния базар и всеки път тя е различна: за подпомагане на деца в детски домове, за организиране на общо училищно мероприятие, за изпращане на абитуриентите.
И организатори и консуматорите обичат вкусните благотворителни базари.
На 11.10.2012 година учениците от VІІ б и VІІ в клас с класни ръководители Мария Йорданова и Валентина Викторова организираха благотворителен базар за събиране на средства за изработване рекламен сувенир на училището.
Най-активни в поредния базар бяха VІІ б клас учениците: Ива, Ванина, Тодор, Велина, Виктория, Преслава и от VІІв -Надежда, Лора, Виктория, Поля, Бояна, Ема, Боримил и Борислав.
Благодарим! Да ви е вкусно до следващия базар!
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания