Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Фестивал на талантливи деца от социални домове

Фестивал на талантливи деца от социални домове
Добавена на: 2012-10-05 11:49:59

В Овча могила се проведе фестивал на талантливи деца от социални домове в страната

 В Овча могила се проведе фестивал на талантливи деца от социални домове в страната. Националната проява бе организирана от сдружението с нестопанска цел „Поощряване и подпомагане на детски таланти – Вега” град Варна съвместно със СУПЦ “Св. Климент Охридски”в с.Овча могила. Фестивалът се организира за втори път на територията на Великотърновска област. В проявата участваха деца от цяла България с певчески, танцувални и рисувателни заложби.
Областният управител проф. д-р Пенчо Пенчев откри втория национален форум на социалните домове. Мария Цанкова, главен експерт в президентската администрация, поднесе поздрави и пожелания към участниците във фестивала от името на вицепрезидента Маргарита Попова. В детския празник се включиха близо 200 деца от 21 социални заведения в страната. Целта на форума е децата в неравностойно положение да покажат своите таланти: певчески, танцувални и рисувателни заложби, да се преодолее тяхната социална изолация и да се възпитат в естетически норми. Проф. Пенчев получи подаръци от малките таланти - голяма ръчно изрисувана икона на Света Богородица и ръчно изработени плакети. Талантливите деца показаха завидни дарби и бяха бурно аплодирани. Всички участници получиха грамоти за участие и плакети. Областният управител зарадва децата с лакомства в края на вечерта. Гости и участници опитаха от кулинарните изкушения, приготвени пак от възпитаниците на социалните заведения.
Александър ШАБОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания