Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Градски автобуси в Свищов?

Градски автобуси в Свищов?
Добавена на: 2012-09-24 12:57:18

Възможност за пробив в тази насока е постъпилото писмо за намерения за поемане на линиите от великотърновската фирма Алекс ОК

Градски автобуси в Свищов?
 
         След като свищовлии позабравиха ревящите и димящи червени „Чавдари” и „Икаруси”, които ги превозваха на територията на града и някогашната Селищна система, възможността за възраждане на градския обществен транспорт отново е реална и на дневен ред.
         На практика, автобусите от градския транспорт спряха след като ръководството на „Свилоза” реши да организира служебен транспорт за своите работници и служители. До там се стигна след като тогавашния шеф на ДАП Свищов поиска астрономическа сума от комбината за да обслужва градските линии до там. Като отговор, собственикът на завода Красимир Дачев му натри носа като закупи няколко рециклирани автобуса от Германия, организира превоза на хората си и постави таксиметровите водачи на върха на транспортната хранителна верига. Жълтите автомобили осигуриха транспорта в града така, че липсата на автобусите не се усети остро, а броят, конкуренцията между тях и не на последно място разумната им политика, задържаха цените на таксиметровите услуги сред най-ниските в страната.
         През последните 12 години, Община Свищов организира 3 търга за поемане на автобусните линии по утвърдена градска схема, но и на трите не се появи нито един желаещ. Възможност за пробив в тази насока е постъпилото писмо за намерения за поемане на линиите от великотърновската фирма Алекс ОК. Една от причините да се възроди нуждата от градски транспорт е откриването на новия градски гробищен парк, който е сравнително отдалечен от града. Предполага се, че въпросът свързан с провеждане на търг за определяне на превозвач ще се постави на общински съвет в началото на октомври.
 
Димитър Спасов
                

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания