Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

С международен музикален фестивал ще почетем 170 години от рождението на Янко Мустаков

С международен музикален фестивал ще почетем 170 години от рождението на Янко Мустаков
Добавена на: 2012-09-20 14:38:55

На 22 септември, събота, в парк „Калето”

С международен музикален фестивал ще почетем 170 години от рождението на Янко Мустаков
 
         На 22 септември, събота, в парк „Калето”  любителите на музиката ще могат да се насладят на три жанрово разнообразни формации, които ще изнесат концерт посветен на рождения ден на маестро Мустаков. Освен любимците си от Първи български хор с диригент Елизабет Людмилова и добре известните в Свищов Дикси бенд „Тетевен” с ръководител Димчо Димитров, меломаните ще могат да видят и испанското Трио „Джаз Тамбе”. Формацията е създадена специално за концерта в Свищов. . Стилът на музиката, която ще изпълнят е предимно  суинг от Нови Орлеан, също и няколко каталунски мелодии, в джазов аранжимент.
В групата участват: Жозе мария Колс Клотет – пиано. Изучавал класическо пиано в Манреса, Консерваторията в Бадалона и Барселона. Проявява особен интерес към електронната и модерна музика. Специализирал клавирна импровизация. Участвал в семинари по съвременна музика в Барселона. Живее в каталуния. Работи като преподавател по пиано и импровозация. Изнася концерти като солист или член на музикални формации в цяла Европа и най-вече в Италия. Рамон Вилар Виниета – кларинет. Завършил Консерватория в  Барселона със специалност кларинет. Участва в различни музикални формации и изпълнява музика от различни стилове – джаз, камерна музика, традиционна, театрална и др. Композирал е няколко инструментални пиеси и голям брой хорови аранжименти. В професоналния си живот е отдаден на две дейности – създаване на софтуер и преподаване на музика в няколко училище в Провинция Барселона и най-младия член на групата Бернат Риера Комажоан – бас. Понастоящем отдаден на обучение по съвременна музика, хармония и композиция. Изучавал е няколко инструмента – бас, цигулка, китара , ударни. Член на няколко музикални групи и продуцент на записите на някои техни албуми.
         При лошо време, фестът ще се проведе в салона на читалището.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания