Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищовският хандбал влиза в елита, Лора Сарандева голмайстор на Балканиадата

Свищовският хандбал влиза в елита, Лора Сарандева голмайстор на Балканиадата
Добавена на: 2012-09-16 18:36:31

Свищовският хандбал влиза в елита, Лора Сарандева голмайстор на Балканиадата

За първи път от много години насам Свищов ще има представител сред най-добрия ешелон

Свищовският хандбал влиза в елита, Лора Сарандева голмайстор на Балканиадата
 
В навечерието сме на старта на новото първенство по хандбал за жени “А” група. За първи път от много години насам Свищов ще има представител сред най-добрия ешелон. През последните 3 години “Нове” (Свищов) бе първенец на “Б” група, но крехката възраст на състезателките не позволяваше участие в елита. И сега нашият отбор ще бъде най-младият сред майсторките. Основата са тези млади момичета, които в последните години завоюваха 3 републикански титли. Намерението на клуба е да бъдат привлечени още 2-3 по-опитни състезателки от В.Търново и Габрово, за да може съставът ни да бъде по-конкурентноспособен. Беше извършен ремонт на залата при СК “Свищов”, за да може да приемаме домакинствата си. Първият лагер в Свищов в обновената зала проведе националният отбор девойки 1996-97 г., в който намериха място две момичета от Свищов – Лора Сарандева и Магдалена Ботева. На проведения след лагера голям международен турнир в Магдебург, Германия, отборът на България се представи отлично, спечелвайки второто място и  сребърните медали.
От 7 до 9 септември в Бургас се проведе балканското първенство за девойки 97-98 г., в което българският отбор спечели балканската титла. Особено авторитетна бе победата ни над силния състав на Сърбия с 25:14. Капитанка на българския отбор бе Лора Сарандева, която спечели и купата за голмайстор на турнира с 19 отбелязани гола (на снимката). След реализиране на проекта за покриване на откритото хандбално игрище, БФХ е заявила, че Свищов ще стане основен град за лагер-сборове на националните гарнитури. Лично президентът на федерацията Росица Бакърджиева е благодарила на ХК “Нове” и Община Свищов за отличните условия, създадени за проведения лагер-сбор на девойките.
Николай КОНСТАНТИНОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Дарителска Кампания