Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

50 000 лева за укрепване на дунавския бряг при Вардим

50 000 лева за укрепване на дунавския бряг при Вардим
Добавена на: 2012-09-16 16:06:33

50 000 лева за укрепване на дунавския бряг при Вардим

Това решиха общинските съветници на редовното си заседание за месец август


50 000 лева за укрепване на дунавския бряг при Вардим

С 50 000 лева ще бъде изготвен проект за укрепване на бреговата ивица от участък 539-ти до 540-ти километър от река Дунав в рамките на село Вардим. Това решиха общинските съветници на редовното си заседание за месец август, което се проведе миналия четвъртък. Става въпрос за участък в рамките на селището от административната сграда на “Сортови семена” до лодкостоянката. Предложението бе на кмета Станислав Благов и с него се извърши актуализация на общинския бюджет за 2012 година, за да се осигурят средствата за предпроектното проучване. Решението бе прието единодушно с 20 гласа “за” без “против” и “въздържал се”.

Два дни преди заседанието на местния парламент критичният дунавски участък на брега бе посетен от главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, областния управител проф. Пенчо Пенчев, кмета Станислав Благов и специалисти от областната и общинската администрация. Всички те разгледаха подкопания бряг с катер на гранична полиция, като инспекцията се наложи, защото състоянието там е критично и трябват обединените усилия на държавата, община Свищов и селото, необходимо е да се търси финансиране и по оперативните програми, коментира след срещата главен комисар Николов. На последното си заседание, провело се в началото на август, Областният съвет за сигурност не е подкрепил искането на кмета Станислав Благов от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане да бъдат отпуснати 7,4 милиона лева за укрепване на десния дунавски бряг при село Вардим.

Александър ШАБОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания