Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

“Академик” стартира първенството с ново ръководство и с нови амбиции

“Академик” стартира първенството с ново ръководство и с нови амбиции
Добавена на: 2012-08-24 14:35:04

Анатоли ДОНЧЕВ, спортен директор на ОбФК “Академик” (Свищов), пред в. “Дунавско дело”

“Академик” стартира първенството с ново ръководство и с нови амбиции
 
Анатоли ДОНЧЕВ, спортен директор на ОбФК “Академик” (Свищов), пред в. “Дунавско дело”
 
-Г-н Дончев, наскоро се проведе общо събрание на Общински футболен клуб “Академик” (Свищов). Какви решения бяха взети?
-Всъщност бе взето само едно решение – за избор на нов председател и нов управителен съвет, в който влязоха хора с авторитет в бизнеса и обществото и се надяваме, че заедно с тях ще работим успешно за по-доброто бъдеще на “Академик”. Новият председател на клуба е зам.-кметът на общината по финансовата и стопанската политика Емил Димитров, негов заместник е Емил Иванов, секретар е Генчо Стоянов, а членове на управителния съвет – Ганчо Ламбев, инж. Александър Караджов, Венцислав Танев, помощник-ректор на СА “Д.А.Ценов” (който бе посочен от ректора проф. д-р Величко Адамов за представител на Академията), Георги Манзаров, Станислав Янков и инж. Иван Бернардов (представител на собственика на “Свилоза” Красимир Дачев). Много разчитаме на новия управителен съвет на клуба и особено на новия му председател Емил Димитров, който е доказал своята съпричастност към състоянието и проблемите на свищовския футбол и с неговия опит се надяваме клубът да продължи да бъде осигурен и обезпечен, както досега.
-Успя ли отборът да се подготви пълноценно за новия сезон във “В” Северозападна група? Каква е равносметката от изиграните контроли?
-Подготовката започна още от 12 юли и за пръв път от няколко години отборът бе на лагер в почивната база на общината в град Априлци, квартал Видима. За осем дни там ни бяха предоставени отлични условия, заложихме повече на физическата подготовка и издръжливостта. Резултатите от изиграните контроли не са толкова важни, макар че равносметката от тях е положителна - четири победи, един равен и само една загуба. По-важното обаче бе да се обиграе отборът и да се даде шанс за изява на новите играчи, дошли на проби. Очакваме с нетърпение 26 август (неделя), когато е първият ни мач от есенния полусезон на първенството на “В” Северозападната аматьорска група, в който ще гостуваме на “Партизан” (Червен бряг).
-Кои са новите имена в отбора?
-Сред новите имена са бившият капитан на “Бдин” (Видин) Калоян Цветков – един много добър футболист, играещ като халф, и вратарят Руслан Йончев, който идва от “Ботев” (Козлодуй). Привлякохме и двама нападатели – единият, Мартин Колев, възпитаник на нашата детско-юношеска школа, е играл три сезона в тима на Етрополе, а другият - Ален Йорданов идва от “Септември” (Симитли). Тази седмица е ключова за селекцията – очакваме двама централни нападатели – Александър Димитров от “Ботев” (Пловдив) и Светослав Иванов от “Ботев” (Козлодуй), които са дали принципното си съгласие и най-вероятно ще бъдат картотекирани за първия мач от първенството. Убеден съм, че и двамата ще свършат добра работа за отбора.    
 -С оглед доброто класиране на “Академик” в предишното първенство, сега поставени ли са някакви по-високи цели?
-Целта ни е класиране в челото - не на всяка цена на първо място, но поне в “тройката”. Разбира се, преди всичко искаме отборът ни да играе във всеки мач добър, академичен и спортсменски футбол, за да върнем повече хора на стадиона (не че се оплакваме от липса на посещаемост досега). Никой не ни е поставял някакви високи цели, но ако ни се удаде възможност, може да атакуваме и първото място в групата, което би приличало на отбор като “Академик” (Свищов).
-Стана известно, че поради финансови проблеми някои отбори са се отказали от участие. В крайна сметка колко и кои тимове ще стартират?
-За пръв път, откакто “Академик” е във В” Северозападна група, тя ще стартира с 12 отбора, тъй като някои досегашни участници в нея се отказаха поради финансови причини - като “Чавдар” (Троян) и “Торпедо” (Борован) например, проблематично е участието и на тимовете от Белоградчик и Трявна. За да има първенство, трябва групата да се състои минимум от 12 отбора - толкова, колкото са в момента, и ще стане много неприятно, ако и други отбори се откажат от участие. Но нека гледаме нашия си клуб. Имаме нов председател и нов управителен съвет, имаме и подкрепата на кмета на общината Станислав Благов, който твърде много е допринесъл за развитието не само на свищовския футбол, но и на свищовския спорт като цяло. Лично той ще бъде и водач на отбора при първото му изпитание за сезона в Червен бряг. Мога да кажа, че откакто сме общински клуб, не сме имали проблеми. В този смисъл искам да благодаря и на ректора на Стопанска академия проф. д-р Величко Адамов, който винаги ни е помагал, когато сме се обръщали към него за помощ, и е изразявал готовност да ни съдейства и занапред.
- Накрая как бихте коментирали състоянието на детско-юношеската школа на “Академик”?
-Тази година, освен с представителния ни мъжки отбор, за пръв път ще участваме и с четири формации на детско-юношеската ни школа, които ще представят Общински футболен клуб “Академик” (Свищов) – това са подготвителна група, деца, юноши младша и юноши старша възраст. Техните треньори Тодор Борисов  и Евгени Маринов работят много добре и благодарение на тях имаме в школата около 100 деца.
 
Людмил СИМЕОНОВ 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания