Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В 16 учебни заведения на общината се извършват ремонти за 316 941 лв.

В 16 учебни заведения  на общината се извършват ремонти за 316 941 лв.
Добавена на: 2012-08-24 14:31:02

В 16 учебни заведения – училища и детски градини се извършват ремонти в момента, съобщиха от общинския отдел „Образование и култура“.

В 16 учебни заведения  на общината се извършват ремонти за 316 941 лв.
 
В 16 учебни заведения – училища и детски градини се извършват ремонти в момента, съобщиха от общинския отдел „Образование и култура“. Дейностите се извършват в осем училища и седем детски градини в града и селища на общината, както в и млечната кухня. 95 718 лева от средствата са осигурени от бюджетите на съответните заведения. 221 223 лева са средствата, осигурени от общинския бюджет или от проекти, разработени от общинския просветен отдел.
В СОУ „Димитър Благоев“ вече е извършен ремонт и преустройство на стаи, фоайе, коридор, ремонт на санитарни възли в Корпус Б-приземен етаж, който е на стойност 23 394,81 лв. В момента там се извършва ремонт и преустройство на стаи в корпус Б, Корпус А и стая с подготвителна група, като за целта са предвидени 10 686,46 лв. И двата ремонта се извършват със средства на училището. В училището се извършва и капиталов ремонт по Национална програма „Оптимизация на училищната мрежа”. Дейностите включват проектиране и извършване на вертикална планировка и ревизия на канализационна мрежа по три възлови зони „Юг”, „Север” и „Изток” в заведението, като средствата за тези дейности са 181 652 лева.
Ремонтни дейности по програмата за оптимизация се извършват и в още три градски училища. 12 084 лева са предвидени за проектиране и направата на авариен изход в СОУ „Николай Катранов“. С 11 374 лв. вече се извършва изграждането на подпорна стена в ОУ „Филип Сакеларевич“. В СОУ „Цветан Радославов“ ще бъдат ремонтирани тоалетните, като за целта са предвидени 13 113 лв. по програмата. Със собствени средства ще бъде извършен и ремонт на помещение за столово хранене за 943 лв.
800 лева са предвидени за ремонт в ОУ „Христо Ботев“ – Ореш. В училище „Христо Ботев“ в село Алеково ще се извърши ремонт за 5 000 лв. – две хиляди лева са собствените средства и с тях ще бъде подменена дограмата и ще се шпаклова класна стая. Същите дейности плюс поставяне на теракот ще бъде извършено още в училището, като средствата са от националната програма. 5800 лв. е стойността на ремонтните дейности в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Овча могила, като средствата са от бюджета на училището и отиват за ремонт на санитарни възли. Със собствени средства в размер на 2300 лв. ще се извърши ремонт и в ОУ „Кирил и Методий“ в с. Морава.
С 15 327 лева ще бъдат ремонтирани занимални и спални в ЦДГ „Калина Малина“. В ОДЗ №3 „Детски свят“ и филиала в Българско Сливово са предвидени собствени средства за ремонт в размер на 14 117 лв. Кухненски боксове ще бъдат ремонтирани и в ОДЗ „Слънчо“ – 7161 лв, ЦДГ „Зорница“ – Ореш и детската градина в Хаджидимитрово – 1357 лв. 4476 лева е стойността на ремонтните дейности в Млечната кухня, като ще се ремонтира кухненският блок и складови помещения.
Александър ШАБОВ
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания