Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Лятото е ...

Лятото е ...
Добавена на: 2012-07-24 11:41:02

Лятото е ...
Лятото е ...
Лятото е ...

На детските площадки в ж.к. „Дунав” Светльо, Деси, Моника, Иван, Петра, Мишо, Миронка, Дани, Криско срещнаха отново приятели от цяла България.

Лятото е ...
На детските площадки в ж.к. „Дунав” Светльо, Деси, Моника, Иван, Петра, Мишо, Миронка, Дани, Криско срещнаха отново приятели от цяла България.
Заедно с Ели и Гери от Гоце Делчев, Мими от Казанлък, Иво и Сонка от Велико Търново, Боби и Илиян от София, Вени от Плевен децата играят задружно. Знаем, че приятелствата от детството са за цял живот. Децата вече организираха първото си лятно парти в беседката на площадката между блоковете на улица „Градево”. Заедно бяха и на годишният концерт на клуб „Естрада”, където аплодираха участниците и бяха особено горди, че сред тях е техния приятел, бъдещия първокласник Иван Мочков.
Хубаво е, че децата поддържат площадките чисти. Сами носиха чакъл, който поставиха под масата и люлките, за да не се вдига прах.
Жителите на квартала и децата са благодарни на служителите от община Свищов, които редовно косят и поливат тревата на площадките и въпреки високите температури тревата се запазва зелена.
От две години Маргарита Пенева сади цветя, зелени храсти, дръвчета и създава красиви градинки около блока и детската площадка на „Градево”. За да се опазят цветята тя дори постави мрежи, пред футболното игрище. От скоро пред блока има нови красиви маса и пейки за почивка.
Срещу другата площадка за втора поредна година грее пъстрата градинка на Венка Колчева.
Така е на много места в града, ентусиасти създават и се грижат за междублоковите пространства.
Предлагаме общината да учреди и връчва грамота за най-красиви междублокови и дворни градинки и така ще благодари и ще стимулира активните граждани, за да имаме зелен и красив град.
А на децата пожелаваме, весели игри, нови приятелства и щастливо лято.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания