Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Общински съвет Свищов разгледа предложение за газификация на гр. Свищов

Общински съвет Свищов разгледа предложение за газификация на гр. Свищов
Добавена на: 2012-07-06 15:39:27

Инвестицията в преносната инсталация се оценява на 18 млн. лв

Общински съвет Свищов разгледа предложение за газификация на гр. Свищов
 
Местното дружество „ТЕЦЕКО” ЕООД, едноличен собственик на капитала на което е Албена Бадева се кандидатира да изгради газопреносна мрежа, с която да газифицира града. Фирмата е специализирана в прокарването на енергийни инсталации и е препоръчано от управата на комбинат „Свилоза”, които ще се явят и основен потребител на синьото гориво. Инвестицията в преносната инсталация се оценява на 18 млн. лв. По време на последната сесия на ОбС Свищов, предложението бе обсъдено и според взетото решение, кметът на Община Свищов Станислав Благов ще подаде заявление до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ за обособяване на града като територия, върху която ще се изгради газопреносна мрежа. Според изявление на управителя на фирмата-инвеститор Михаил Колчев, проектът предвижда прокарване на 94 км разпределителна мрежа на територията на Свищов за промишлено и битово газифициране. Срокът за реализиране на мащабното начинание е 5 г.
За газифициране на Свищов се говори от много години. Неотдавна, за подобни намерения бе спрягано и името на румънския бизнесмен и почетен гражданин на Свищов Йон Никулае. Реализирането на такъв проект би довел до разкриване на нови работни места, както и до намаление на вредните емисии във въздуха на града. В момента най-близките газови магистрали са на около 36 км от града. Едната минава край село Полски Сеновец, община Полски Тръмбеш, а втората - край град Левски.
 
Димитър Спасов
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания