Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

СОУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ” Е НАЙ-УСПЕШНОТО УЧИЛИЩЕ В ОБЩИНА СВИЩОВ

СОУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ”   Е НАЙ-УСПЕШНОТО УЧИЛИЩЕ В ОБЩИНА СВИЩОВ
Добавена на: 2012-06-20 08:53:30

СОУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ”   Е НАЙ-УСПЕШНОТО УЧИЛИЩЕ В ОБЩИНА СВИЩОВ

Учениците от СОУ „Николай Катранов” са с най-високи резултати в Община Свищов на Държавните зрелостни изпити и Националното външно оценяване

СОУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ”   Е НАЙ-УСПЕШНОТО УЧИЛИЩЕ В ОБЩИНА СВИЩОВ
СОУ „Николай Катранов” е в челната петица по резултати от Държавните зрелостни изпити в област Велико Търново и на седмо място по успех /сред 65 училища/ след генералното национално външно оценяване за VІІ клас.
25 са отличниците след държавните зрелостни изпити.
По осем предмета се явяват на националното външно оценяване седмокласниците в цялата страна. От няколко години резултатите им по български език и математика вече са и вход за прием в профилирани и професионални гимназии в цялата област. Тестовете на учениците са разделени на два модула. Първият съдържа задачи, които са важни за външното оценяване, а вторият носи бонус точки за кандидатстване.
По най-важните предмети, с които се формира бала за класиране, училището е в топ 10 на област Велико Търново, като по български език и литература седмокласниците от училището са на четвърто място в областта, а по математика на девето. Седмо място за учениците определят резултатите по английски език.
Тази учебна година дванадесети клас завършиха 42 ученика, като от тях 15 са с успех отличен на държавните зрелостни изпити. Даринка Андреева Караджова и Десислава Миткова Димитрова са с успех отличен 6,00 след изпита по Биология и здравно образование, а Антония Валентинова Иванова с успех отличен 5,98. С успех отличен 5,96 на изпита по английски език е Калина Красимирова Николаева и Маргрет Блажева Русева с успех 5,95 на изпита по Биология и здравно образование.
Успехът по английски език от ДЗИ е 5,16, като с отличен успех са 10 ученика от общо явили се 21 ученика.
17 ученика от завършващите средно образование са с диплом отличен, като 16 ученици са от езиковата паралелка. Най-висок успех по дипломи имат учениците имат учениците: Даринка Андреева Караджова с успех отличен 5,98, Симона Димитрова Димитрова с успех отличен 5,95 и Маргрет Блажева Русева с успех отличен 5,93.
Важни за училището са индивидуалните и отборни награди от национални състезания и конкурси на ученици и учители:
Иван Валентинов Вачев от VІІ а клас с грамота за  І-во място и награда цифров фотоапарат от Националния конкурс: „ Не се гаси туй, що не гасне” на Национално Движение Русофили. Любомира Петкова Димитрова от ІVа клас с учител Елена Янкова на трето място в Националния кръг на Европейско математическо кенгуру, като в състезанието участват 430 участници, постигнали 1 и 2 място на областните кръгове в България. Шест първи места,  пет втори места от математическите конкурси и състезания.
Победител в националния финален тест на СБУ с максимален брой точки-50, и победител с максимален брой точки в четирите състезания на СБНУ : „Аз и числата”, „Аз и буквите”, ”Аз, природата и светът”, „Аз общувам с Европа”. За една година тя е получила 23 грамоти и отличия от състезания и конкурси в които е участвала.
Държавен финалист, Второ място и сребърни медали на ученическите игри за 2012 година за  отборът по хандбал девойки VІІІ-Х клас  с ръководители Величка Плачкова и Милена Блажева.
Ясен Георгиев Георгиев
Старши учителката по история и цивилизации Галя Иванова получи Почетно отличие „Неофит Рилски”,  Специалната награда на Председателя на СБУ в конкурса  в ХV национален конкурс на СБУ ”Учител на годината”, 2-ро място при защитата на  на І-ва ПКС/професионално квалификационна степен" връчена на тържествена церемония в Софийския униферситет "Св. Климент Охридски", трето място от заключителния етап от Националния конкурс „Училището-желана територия на ученика”.
Тихомила Стойчева от ХI а клас І-во място в състезание с млади фотографи от цялата страна в конкурс: "Водата-извор на живот" организиран от МОМН, РИО – Бургас, Национален дворец на децата, гр. София.
Петя Красимирова Маркова от Х а клас спечели два национални конкурса на националния дворец на децата:  ІІ място за есе на тема „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев и ІІ-ро място за стихотворение в конкурс на тема: “Аз, Паисий, събрах и написах за моя български род…”
Специална награда за децата от І а клас с учителки Ценка Димитрова и Стефка Николаева, ІІ –ро място за Аспарух Миленов Мидов  от ІV а клас и  ІІІ-то  място за Валентин Георгиев Ангелов от  ІV б клас в конкурса „България и Китай – древни цивилизации” организиран от клуба „Приятели на Китай” при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.
Старши учителката Силва Христова подготви и организира участието на ученици от начален етап, участници в кръжока по рисуване в над 10 национални конкурси, като най-значимите  награди за учениците са:
Специална награда за Свилена Надкова Неделчева ІV б клас и Диплом за СОУ „Н.Катранов” за отлично представяне от Национален конкурс „Казанлъшка роза” 2012 на тема: „Приказка за розата”, Специалната награда на журито за Микаела Ивайлова Христова ІV б клас от Националния конкурс-изложба „Три звездички”, Грамоти и предметни награди за 23 ученици от национален конкурс на БНБ: „Моята идея за български символ на европейските пари”, 16 наградени ученици от  Българското дружество за защита на птиците, гр. София за участие в националния конкурс за ученическа рисунка „Орлите са красиви”, като Мишел Георгиева от ІІ б клас получи  Специална награда с много книжки, плакети, дискове и членска книжка за дружеството.
Теодора Тачева от е на ІІІ-то място с есето „Паисий Хилендарски - народен будител за национално възраждане и освобождение на българския народ” в конкурса на тема: “Аз, Паисий, събрах и написах за моя български род…”
През тази година ученици и учители участваха в пет международни проекта: „Билет за живота” , ”Революцията от 1989 година в източна Европа и Европейската интеграция”., Вратата на нашите съкровища е отключена „ , „Доколко сме различни?” , „Хайде да играем и говорим”,
По проектите са осъществени  над   120 мобилности, като в работните срещи в повече от 15 европейски страни и над  35 европейски градове са участвали над 100 ученици и учители.
Статията с успехите на учениците и учителите в училището би могла да стане разказ или книга, ако опишем  всички участия, успехи и получени награди.
Защото в училище „Николай Катранов” работят висококвалифицирани и компетентни учители, които знаят как да направят успешно всяко участие на учениците в разнообразните дейности, конкурси и състезания в които участват.
Хубаво лято, скъпи учители и ученици!

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания