Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Отбор по хандбал от СОУ „Николай Катранов” държавен финалист за 2012 година

Отбор по хандбал от СОУ „Николай Катранов” държавен финалист за 2012 година
Добавена на: 2012-06-08 16:17:14

Отбор по хандбал от СОУ „Николай Катранов” държавен финалист за 2012 година
Отбор по хандбал от СОУ „Николай Катранов” държавен финалист за 2012 година

Гордеем се с вас!

Отборът по хандбал девойки VІІІ-Х клас от СОУ „Николай Катранов, се класира на ІІ-ро място и е Държавен финалист на ученическите игри за 2012 година.
Финалът се проведе в град Нови Пазар от 01 до 03.06.2012 година. Участваха отбори от град Панагюрище, Опака, Хасково, Нови пазар и Свищов.
„Без проблеми преодоляхме отборите на четирите града, но загубихме с един гол от състава на домакините” съобщават треньорките Величка Плачкова и Милена Блажева.
За трета поредна година учителките и треньорки класират отбори по хандбал, финалисти.
Със сигурност високият професионализъм на треньорките е в основата на успеха на отборите по хандбал. И както зад всяко друго постижение, зад успеха е всекидневния упорит труд на треньорки и участнички в спортната зала.
В отбора финалист участваха учениците:
Даяна Ангелова, Моника Петрова и Ралица Добрева от Х клас, Габриела Минева, Симона Асенова и Лора Сарандева от ІХ клас, Кристина Христова, Михаела Мусарлиева и Антоанета Ангелова от VІІІ клас, Ева Банкова-VІІ клас
Ето част от споделеното от две от момичетата:
Ралица:
Ханбалът е просто част от живота ми. Преди всичко тренировките и състезанията ме научиха на дисциплина, научи ме да работя в екип с други хора и едно от приятните неща са запознанствата с младежи от други места, създаването на нови приятелства.
Давам си сметка, че успехите си дължим на професионализма на треньорките. Любимите фрази на г-жа Плачкова са: „Стига сте говорили, не сме дошли тук да си говорим, нямаме време за губене”. Чувствам треньорките като родители, радвам се, че живота ни срещна. Благодарна съм, на г-жа Плачкова, че ме убеди да вляза в езиковата паралелка.
Моника:
Хандбалът ни дава физическа подготовка, изгражда характера ни, калява волята. Заради тренировките се научих да жертвам приятни неща, но спорта ни дава волята да не се отказваме, а да продължаваме да упорстваме, когато искаме да постигнем успех във всяка област. От толкова години сме заедно с треньорките, че ги чувстваме като приятелки и можем да споделим всичко с тях. Всичко на което сме способни в спорта дължим на техния опит. Благодарна съм, че се появиха в живота ми и ме направиха такава каквато съм сега.
Да са ви честити купата и сребърните медали момичета!
За пореден път ви благодарим ви г-жо Плачкова и г-жо Блажева! Бъдете живи и здрави, нови спортни успехи на отборите ви.
Гордеем се с вас!
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания