Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Академик завършиха четвърти

Академик завършиха четвърти
Добавена на: 2012-06-08 16:12:26

Академик завършиха четвърти
Академик завършиха четвърти

В тридесет срещи, Академик постигна 18 победи, 4 равенства и регистрира 8 загуби

Академик завършиха четвърти
След като в неделя се изиграха срещите от тридесетия, последен кръг от първенството на Северозападна „В” аматьорска футболна група, свищовските студенти завършиха на четвърто място с 58 точки и голова разлика 65:34. В тридесет срещи, Академик постигна 18 победи, 4 равенства и регистрира 8 загуби. В последната за сезона среща, свищовлии приеха на свой терен познатия съперник „Гигант” Белене и след убедително надмощие се наложиха с класическото 3:0. На трибуните един до друг мача изгледаха кметовете на двете общини Станислав Благов и Петър Дулев. На почивката между двете полувремена тържествено бяха наградени два от съставите на „Академик”, завършили първенството първи в съответните първенства. Кметът Станислав Благов връчи купата на юношите старша възраст родени през 1993 – 1994 г., лидери в първенството на „Б” група, зона Велико Търново. Децата от набор 1997 – 1998, класирани първи в Междуобластното първенство за деца, получиха купата си от секретаря на зоналния съвет на БФС Страцимир Димчев. Треньорът на двата състава Тодор Борисов получи поздравления за добрата си работа.
След последния за сезона съдийски сигнал, специално за ”Свищовски бряг” впечатленията си споделиха двама от основните действащи лица в отбора Анатоли Дончев, изпълняващ функциите на Технически директор и капитана и помощник треньор Борислав Борисов.
 
 
 
Боби Борисов:
Представихме се сравнително добре и в двата полусезона. Мисля, че класирането е достойно, макар и да можехме да се опитаме да влезем и в тройката. Отборите в групата бяха сравнително равностойни, със съизмерими бюджети, изключение правеха единствено Плевен и Мездра, които логично завършиха на първо и второ място. На фона на цялостното ни представяне, мога да потвърдя, че съм доволен. В личен план – вкарах осем гола за първенството, по този показател сме равни с Радосвет Чанов, ще продължа да играя и да помагам според възможностите си и през следващия сезон. Съставът е обигран, като постоянно следя и изявите на младежите.
 
 
Анатоли Дончев:
За първи път откакто се върнахме във „В” група събираме толкова точки. Можехме да се напънем и още малко, да гоним третото място, но направихме издънка като гости на Червен бряг. Поведохме им, но им позволихме да ни обърнат до 2:1. Въпреки това, четвъртото място е добро като класиране. Благодаря на целия отбор за положените усилия. На 21 юни предстои отчетно-изборно събрание, на което ще решим какво ще правим оттук нататък, но едно е сигурно – наесен започваме с атака на призовата тройка. Засега помощ ни оказват единствено Община Свищов и Стопанска академия, затова искам да изкажа дълбока благодарност на кмета Станислав Благов и на ректора проф. Величко Адамов. Благодаря и на треньорите на младежките и детски състави за добрата работа, възможно е да стартираме подготовката на старшия състав с шестима от младежите за да ги тестваме.
 
Димитър Спасов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания