Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Отпразнувахме денят на детето

Отпразнувахме денят на детето
Добавена на: 2012-06-08 16:07:36

В един от първите слънчеви дни след дъждовната поредица, мнозина родители, баби и дядовци излязоха на площада с немирните си наследници.

Отпразнувахме денят на детето
С много усмивки, културни прояви и игри на открито, в Свищов отбелязахме 1 юни – Денят на детето. В един от първите слънчеви дни след  дъждовната поредица, мнозина родители, баби и дядовци излязоха на площада с немирните си наследници. Сладолед, балони и лакомства имаше в изобилие, а на импровизирана сцена пред общината се развихри голям празничен концерт. За да покажат майсторството си и да дадат своя принос към купона, участие в програмата взеха ДЮТА „Огнени ритми” с ръководител Стефан Костадинов, ДЮТА „Дунавска младост” с ръководител Георги Владимиров,  Клуб „Естрада” с вокален педагог Корнелия Чекелева, състави при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови-1856” и ОДЗ „Чиполино”. В същото време, във фоайето на общината, посетителите можеха да се насладят на жизнерадостните рисунки на талантливата Яна Красимирова Аврамова, която е едва на 6 г., но вече привлече вниманието на художници и ценители върху себе си.
Празникът бе отбелязан и в кметствата на общината. В Царевец Културния клуб на пенсионера гостува в местната Целодневна детска градина, където възрастните хора зарадваха децата с подаръци, а кмета на селото Генчо Генчев, дари малчуганите с книжки. Малчуганите се отблагодариха с песни, танци и стихчета. В Ореш на 1юни празнуваха 140 годишнината на местното училище. Децата представиха специална програма, в която участваха местни деца и танцовия състав на селото, а от свищовското СОУ „Димитър Благоев” на връстниците си гостуваха Мажоретен състав и училищния Фанфарен оркестър. Прояви по случай Деня на детето имаше и на други места в общината.
 
 
Димитър Спасов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания