Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Следата на Орела

Следата на Орела
Добавена на: 2012-06-08 16:04:29

Следата на Орела

Две седмици след като петото поредно издание на фестивала „Орел на Дунава” отшумя, отзивите и коментарите свързани с него не намаляват

Следата на Орела
 
Две седмици след като петото поредно издание на фестивала „Орел на Дунава” отшумя, отзивите и коментарите свързани с него не намаляват. Освен хвалбите на свищовлии, пословични с шовинизма и самочувствието си, туристи и фенове с не по-малък ентусиазъм пълнят социалните мрежи и интернет форумите. Мненията си споделят и официални лица, политици, историци и много други от България и чужбина. В следващите си броеве, вестник „Свищовски бряг” ще публикува отбрани мненията за фестивала.
Другите за Фестивал на античното наследство „Орел на Дунав”
ROMA CAPITALE
(Администрацията на Рим)
„За нас е щастие да ви поздравим и да подкрепим нашата Gruppo Storico Romano, която ви гостува така, както вашата група за исторически възстановки ни гостува на фестивала “Natale di Roma”. Ние вярваме, че подобни исторически възстановки са един чудесен начин да се събират представители на всички народи на Европа”.
Pietro Gallone – един от основателите на световноизвестната Gruppo Storico Romano:
„Ние постоянно наблюдаваме античните фестивали и въобще реенакциите в Европа и по света. Смело мога да кажа, че това което правите с „Орел на Дунава” е сред петте най-добри фестивала които съм посещавал”.
Bartłomiej Bartecki – участник в полската група Wioska Gotow:
„За четири години участие във вашия фестивал, вече се чувстваме в Свищов като у дома си. Виждаме как от година на година децата ви израстват. Това е чудесен повод за приятелство. Радваме се, че и вие взимате участие в нашия Международен фестивал на античната култура „Gotania”.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Дарителска Кампания