Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

СК “Олимпия”от Морава спечели челни места на световното по силов трибой

СК “Олимпия”от Морава спечели челни места на световното по силов трибой
Добавена на: 2012-06-05 11:51:25

СК “Олимпия”от Морава спечели челни места на световното по силов трибой

“Трябва да се стремим да насърчаваме младите хора към спорта, а не само да стоят пред компютрите” Станислав Благов

СК “Олимпия”от Морава спечели челни места на световното по силов трибой
 
Спортен клуб “Олимпия” от свищовското село Морава завоюва челни места на провелото се световно първенство по силов трибой в Чехия. Свищовските момчета представиха не само своя клуб, но и България, участвайки в дисциплината “вдигане от клек”. Първенството се проведе от 21 до 26 май в град Пилзен. В него са участвали 24 държави, сред които Япония, САЩ, Канада, Русия и Германия. Всички те са били с пълни отбори. Александър Петров се класира трети в най-леката категория до 23 години. В категорията до 83 кг. до 18 години четвърто място завоюва Теодор Радев. В най-тежката категория, 93 кг, Борислав Борисов се класира на шесто място, но с постижението си постави републикански рекорд за категорията си.
СК “Олимпия” съществува от 1998 година, като през годините състезателите му са завоювали редица медали от републикански шампионати. През този сезон състезателите на треньора Кольо Колев са заслужили републиканската титла за своя клуб. Участието в световното първенство в Чехия е било благодарение на спомоществователството на двете земеделски кооперации в Морава – “Искра” и “Възраждане” и на местния земеделски производител Христо Цветанов. Управата на дунавската община е осигурила транспорта на момчетата до Чехия. В сряда кметът на общината Станислав Благов се срещна със състезателите и ги поздрави с отличното им представяне. “Трябва да се стремим да насърчаваме младите хора към спорта, а не само да стоят пред компютрите”, заяви той, като допълни, че общината прави всичко възможно за развиване на спорта не само в града, но и в селата. Кметът на село Морава Георги Георгиев изрази задоволството си, че момчетата са се представили достойно на първенството, като подчерта, че през м.г. е осъществен ремонт на залата, където клубът тренира. Състезателите подариха спортна фланелка от световното първенство на двамата кметове с пожелание с нея по-лесно да носят тежестите на управлението.
Александър ШАБОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания