Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Най-богатия румънец има проект за мост над Дунав при Свищов

Най-богатия румънец има проект за мост над Дунав при Свищов
Добавена на: 2012-05-29 11:36:51

При реализирането на проекта ще се използва съществуващата инфраструктура при неуспелия проект за втора атомна централа и по този начин мостът може да стане факт две години след първата копка, твърдят специалисти.

Най-богатия румънец има проект за мост над Дунав при Свищов
 
Най-богатият румънец има проект да строи мост над Дунав край Свищов, съобщи почетният гражданин на дунавския град Валентин Михов. Той е водил разговори в Свищов с румънския бизнесмен Йон Николае, който има желание за големи инвестиции в Свищов. Румънецът е собственик на два футболни клуба и с този факт бившият собственик на „Академик“ и шеф на професионалния футбол до 2010 г. обясни познанството и интересите си с румънския бизнесмен, който е третият по богатство и влияние в своята страна. По същество румънецът ще реализира един проект от края на 90-те години на миналия век. Тогава се заговори, че най-удачният вариант за втори мост в българо-румънския участък на Дунав е при Белене – Чоара. Разстоянието при двата града е само 836 метра, докато при Лом е 3860 м, а на други места - 2400 м. Освен това при реализирането на проекта ще се използва съществуващата инфраструктура при неуспелия проект за втора атомна централа и по този начин мостът може да стане факт две години след първата копка, твърдят специалисти. При реализирането на този вариант регионът Свищов – Белене става централна складова база на товарите, пристигащи по Дунав, и оттук се пренасочват за Близкия и Средния изток, Черноморската зона на страните от бившата СССР и Китай. Йон Николае е собственик на пет завода само м Зимнич. В завода му за биодизел, открит преди три години, работят над 40 свищовлии..
Александър ШАБОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания