Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Наградиха участниците в конкурса на НД “Русофили”

Наградиха участниците в конкурса на НД “Русофили”
Добавена на: 2012-05-18 15:44:05

Наградиха участниците в конкурса на НД “Русофили”

Под мотото “Не се гаси туй, що не гасне” премина националният ученически конкурс 2012, обявен от Национално движение “Русофили” и форум “България-Русия”

 Под мотото “Не се гаси туй, що не гасне” премина националният ученически конкурс 2012, обявен от Национално движение “Русофили” и форум “България-Русия” със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Синдиката на българските учители, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и Националния исторически музей. На 9 май, в Деня на победата и Деня на Европа, бяха обявени резултатите. Жури от преподаватели по история, български и руски език и журналист класира 65 участници от училищата в община Свищов и определи спечелилите I, II и III място и поощрения. Тържеството в зала №1 на Общината откри Искра Гайдарова, секретар на общинското ръководство на НД “Русофили”. Приветствия поднесоха Игнат Ангелов, председател на движението в Свищов, и кметът на общината Станислав Благов, който предаде поздравите на руския консул от срещата им на 9 май. Радина Караиванова прочете стихотворението си “Братя”, спечелило първо място в конкурса. С книги и почетни грамоти бяха наградени всички участници за показаното старание. Сред най-добре представилите се са учениците от СОУ “Н. Катранов”(и особено от 10 а клас с научен ръководител Галя Иванова), от ОУ “Св. св. Кирил и Методий”- с. Морава (с научен ръководител Йонка Йозова), от ПГ “Проф.”Асен Златаров” ( с научен ръководител Екатерина Димитрова) и от СОУ “Д. Благоев”. Учителите също бяха наградени. Всички конкурсни работи са изпратени в София. За чудесното настроение се бяха погрижили танцовата група от ПГ ЛПС и театралната група “Каламбур” от СОУ “Д. Благоев” с програма, посветена на 200 г. от Отечествената война на Русия (1812 г.), с която са спечелили първо място в София на прегледа на децата, изучаващи руски език.
Янка ШАБОВА-МАНДАЛОВА

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания